Ιατρείο Ορθοδοντικού στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο ανήκει σε μια νέα ορθοδοντικό και τα περιστατικά του είναι κυρίως άτομα νέας ηλικίας: παιδιά και έφηβοι.
Θελήσαμε λοιπόν, έναν χώρο σαφώς λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο, ζεστό και “διασκεδαστικό”.
Το μικρό εμβαδόν του χώρου, μας οδήγησε στην επιλογή του ημιδιαφανούς και διαφανούς κρυστάλλου ως βασικοού υλικού του διαχωριστικού στοιχείου/κατασκευής μεταξύ των δύο κυρίων αιθουσών του ιατρείου, της αίθουσας αναμονής και του γραφείου/εξεταστηρίου, ώστε οι στενόμακροι αυτοί χώροι να αποκτήσουν όγκο, φωτεινότητα, οπτικές φυγές και οπτική συνέχεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η ιδιωτικότητά τους.
Παράλληλα, επενδύσαμε εσωτερικά κάποια απο τα ανοίγματα των ενιαίων υαλοστασίων των εξωτερικών τοίχων, για να ορίσουμε καλύτερα τις επιμέρους ενότητες των χώρων και να καδράρουμε τις θέες.
Το διαχωριστικό είναι μια ξύλινη κατασκευή από δρυ και στις θέσεις όπου ήταν απαραίτητη η αδιαφάνεια,τα κρύσταλλα αντικαταστάθηκαν απο γκριζογάλαζες, λακαριστές επιφάνειες.
Η δρυς χρησιμοποιήθηκε και στα tailor made έπιπλα, καθώς και σε διάφορες επιμέρους κατασκευές, όπως στις ποδιές των παραθύρων και το πασαμέντο. Με τη χρήση του ξύλου θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα περισσότερο φιλικό και οικείο περιβάλλον ιατρείου, προσθέτοντας ένα θερμό στοιχείο,ανάμεσα στα στοιχεία του ιατρικού εξοπλισμού και το περισσότερο "αυστηρό" γκρίζο δάπεδο.
Οι τοίχοι διακοσμήθηκαν με τις "Εσπερίδες", μαριονέτες τοίχου, οι οποίες σχεδιάσθηκαν το 2014 απο τον Διονύση Τσάση για την εταιρία Svoora και πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: T&T Architects
Διακοσμητικά τοίχου:Διονύσης Τσάσης
Τοποθεσία: Εγνατία, Θεσσαλονίκη
Εμβαδόν: 50 τ.μ.
Έτος: 2016
Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης, Studiotessera Photography
 

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εμπορικό κέντρο

Εμπορικό κέντρο "RIVERWEST" στη Λεωφόρο Κηφισού

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα, στο Δήμο Αιγάλεω, στα δυτικά της εγκιβωτισμένης κοίτης του ποταμού Κηφισού, που έδωσε και το όνομά του στο συγκρότημα. Στο οικόπεδο έκτασης 59.500 m2 και…
  Εστιατόριο - καφέ - ζαχαροπλαστείο “ΟΑΣΗ” στα Ιωάννινα

Εστιατόριο - καφέ - ζαχαροπλαστείο “ΟΑΣΗ” στα Ιωάννινα

Το κτίριο είναι έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος σημάδεψε την πορεία της Νεοελληνικής αρχιτεκτονικής και δείγμα κτιρίου της δεκαετίας 1960-1970, με ιδιαίτερα αξιόλογα αρχιτεκτονικά και τεχνικά στοιχεία…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.