Διαμόρφωση beach bar στη Χαλκιδική

To luxury beach bar "Riviera" βρίσκεται στη Χαλκιδική, σε μια από τις φημισμένες παραλίες της Σιθωνίας, αυτή του Αγίου Ιωάννη Νικήτης. Το έργο αποτελεί μια μεταιχμιακή κατασκευή, ένα μεγάλο "κατώφλι" πριν τη θάλασσα. Ο χώρος περιλαμβάνει μια μεγάλη μπάρα, ένα εστιατόριο χωρητικότητας 40 ατόμων και ένα σαλόνι κατάλληλο για πάρτι και εκδηλώσεις.
H θέση και το φυσικό τοπίο αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του μπαρ "Riviera". Με γνώμονα αυτό δημιουργήθηκε μια παλέτα από φυσικά υλικά και υφές, διαμορφώνοντας μια φόρμα που "αναδύεται" από την άμμο, "γεννιέται" από το έδαφος.
Η περίφραξη του χώρου επιλέχθηκε να γίνει με κλωστρά. Αυτό το διάτρητο όριο, που αποτελεί αναφορά στον ελληνικό μοντερνισμό της δεκαετίας του ‘60, λειτουργεί ως παιχνίδι φωτός και σκιάς μέσω της εναλλαγής του κενού με το πλήρες, ενώ ως όριο μεταβάλλει συνεχώς τη σχέση των χώρων ανάμεσα στο δίπολο "θεατή και θεάματος".
Η ενιαία εξωτερική ελαφριά πέργκολα ενοποιεί την κατασκευή και σκιάζει το χώρο από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η διαφοροποίηση στο υλικό πλήρωσης των φατνωμάτων αυτού του υπόστεγου αποβλέπει στη διάκριση των χρήσεων των χώρων. Η καλαμωτή επιλέχθηκε να στεγάσει το χώρο του μπαρ - καθιστικού, ενώ το makuti τοποθετημένο κατακόρυφα και ελεύθερο, να θροΐζει στην αύρα της θάλασσας, σκιάζει το εστιατόριο.
Οι αρχιτέκτονες μέσα από το σχεδιασμό τους προσπάθησαν να συνδυάσουν τις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας με την ανάδειξη του ειδυλλιακού τοπίου, δημιουργώντας μια σύνθεση χωρικών εμπειριών με σαφή αναφορά στο απέραντο γαλάζιο. To beach bar "Riviera" αποτελεί ένα υβρίδιο σύγχρονου σχεδιασμού και παραδοσιακών υλικών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για λουόμενους και παραθεριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Skarlakidis Architecture Studio + Γεώργιος Μπαρτζιούμας
Επίβλεψη: Γεώργιος Μπαρτζιούμας, Στέφανος Σκαρλακίδης
Τοποθεσία: Ακτή Αγίου Ιωάννη, Σιθωνία, Χαλκιδική
Εμβαδό: 50 m² (εσωτερικοί χώροι), 500 m² (εξωτερικοί χώροι)
Χρόνος μελέτης: Μάιος 2016
Χρόνος κατασκευής: Ιούνιος 2016
Φωτογραφίες: studiovd.gr / Ν. Βαβδινούδης - Χ. Δημητρίου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατάστημα οπτικών στη Θεσσαλονίκη

Κατάστημα οπτικών στη Θεσσαλονίκη

Το κατάστημα οπτικών σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την εταιρεία ray ban, πασίγνωστο και παγκόσμιο "brand name" για πολλές δεκαετίες τώρα. Η πρόκληση ήταν μεγάλη αφού το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι ιδιαίτερο…
Ιχθυοπωλείο

Ιχθυοπωλείο "Πσαράς" στη Θεσσαλονίκη

Το κατάστημα "πσαράς" είναι ένα μικρό ιχθυοπωλείο σε μια παλιά, παραδοσιακή, ανοιχτή αγορά τροφίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Οι λειτουργικές απαιτήσεις του καταστήματος ήταν σχετικά απλές. Η κάτοψη οργανώθηκε σε δύο…

"Mango beach experience", υπαίθριο beach bar - εστιατόριο

Το Mango beach experience είναι ένα υπαίθριο beach bar/εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία «μονολίθι», σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πρέβεζας. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.