Διαμόρφωση beach bar στη Χαλκιδική

To luxury beach bar "Riviera" βρίσκεται στη Χαλκιδική, σε μια από τις φημισμένες παραλίες της Σιθωνίας, αυτή του Αγίου Ιωάννη Νικήτης. Το έργο αποτελεί μια μεταιχμιακή κατασκευή, ένα μεγάλο "κατώφλι" πριν τη θάλασσα. Ο χώρος περιλαμβάνει μια μεγάλη μπάρα, ένα εστιατόριο χωρητικότητας 40 ατόμων και ένα σαλόνι κατάλληλο για πάρτι και εκδηλώσεις.
H θέση και το φυσικό τοπίο αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του μπαρ "Riviera". Με γνώμονα αυτό δημιουργήθηκε μια παλέτα από φυσικά υλικά και υφές, διαμορφώνοντας μια φόρμα που "αναδύεται" από την άμμο, "γεννιέται" από το έδαφος.
Η περίφραξη του χώρου επιλέχθηκε να γίνει με κλωστρά. Αυτό το διάτρητο όριο, που αποτελεί αναφορά στον ελληνικό μοντερνισμό της δεκαετίας του ‘60, λειτουργεί ως παιχνίδι φωτός και σκιάς μέσω της εναλλαγής του κενού με το πλήρες, ενώ ως όριο μεταβάλλει συνεχώς τη σχέση των χώρων ανάμεσα στο δίπολο "θεατή και θεάματος".
Η ενιαία εξωτερική ελαφριά πέργκολα ενοποιεί την κατασκευή και σκιάζει το χώρο από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η διαφοροποίηση στο υλικό πλήρωσης των φατνωμάτων αυτού του υπόστεγου αποβλέπει στη διάκριση των χρήσεων των χώρων. Η καλαμωτή επιλέχθηκε να στεγάσει το χώρο του μπαρ - καθιστικού, ενώ το makuti τοποθετημένο κατακόρυφα και ελεύθερο, να θροΐζει στην αύρα της θάλασσας, σκιάζει το εστιατόριο.
Οι αρχιτέκτονες μέσα από το σχεδιασμό τους προσπάθησαν να συνδυάσουν τις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας με την ανάδειξη του ειδυλλιακού τοπίου, δημιουργώντας μια σύνθεση χωρικών εμπειριών με σαφή αναφορά στο απέραντο γαλάζιο. To beach bar "Riviera" αποτελεί ένα υβρίδιο σύγχρονου σχεδιασμού και παραδοσιακών υλικών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για λουόμενους και παραθεριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Skarlakidis Architecture Studio + Γεώργιος Μπαρτζιούμας
Επίβλεψη: Γεώργιος Μπαρτζιούμας, Στέφανος Σκαρλακίδης
Τοποθεσία: Ακτή Αγίου Ιωάννη, Σιθωνία, Χαλκιδική
Εμβαδό: 50 m² (εσωτερικοί χώροι), 500 m² (εξωτερικοί χώροι)
Χρόνος μελέτης: Μάιος 2016
Χρόνος κατασκευής: Ιούνιος 2016
Φωτογραφίες: studiovd.gr / Ν. Βαβδινούδης - Χ. Δημητρίου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εστιατόριο στον Πειραιά

Εστιατόριο στον Πειραιά

Το εστιατόριο V’ammos δημιουργήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου "Γεώργιου Καραϊσκάκη" στην Αθήνα και από εκεί οι θαμώνες απολαμβάνουν τη θέα προς το στάδιο. Η οροφή του εστιατορίου, ως κυρίαρχο…
Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Το Catalyst Coffee Roasters είναι ένα "speciality coffee shop", που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο.Το Catalyst προσφέρει τις δικές του ποικιλίες καφέ, οι οποίες εισάγονται φρέσκιες από φάρμες καφέ από όλο…
Επέκταση, λειτουργική συνένωση και αισθητική αναβάθμιση επαγγελματικού χώρου

Επέκταση, λειτουργική συνένωση και αισθητική αναβάθμιση επαγγελματικού χώρου

Φυσιοθεραπεία, η επιστήμη που στοχεύει στην αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου με φυσικά θεραπευτικά μέσα. Το εργαστήριο φυσιοθεραπείας στοχεύει στην αποκατάσταση και την ευεξία του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.