Διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης

Η Recess είναι ένας μη κερδοσκοπικός χώρος τέχνης. Τα προγράμματα τους επαναπροσδιορίζουν την έννοια του χώρου τέχνης, έκθεσης και τις παραδοσιακές πλατφόρμες στούντιο, προσφέροντας στους καλλιτέχνες, το κοινό και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ευέλικτα πλαίσια για να δημιουργήσουν νέα έργα και ιδέες. Για τη νέα έδρα τους στο Μπρούκλιν, μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε έπιπλα για τους χώρους αναμονής και τους ιδιωτικούς χώρους των γραφείων. Ο χαμηλός προϋπολογισμός, η μεγάλη ευελιξία και η ευκολία αναπαραγωγής ήταν οι στόχοι σχεδιασμού. Χρησιμοποιήθηκαν κοινά δομικά υλικά για όλα τα έπιπλα, φύλλα πόρτας, κοινή ξυλεία. Ένα χαλύβδινο στοιχείο, το Recess Leg, προσθέτει μια λεπτομέρεια σε ένα κατά τα άλλα τυποποιημένο συγκρότημα υλικού. Ένα τετράγωνο πόδι για μια στρογγυλή τρύπα. Είναι εγκατεστημένο σε διαφορετικά ύψη για τη δημιουργία γραφείων, πάγκων, καναπέδων. Τα τυποποιημένα φύλλα ξυλείας γίνονται μεγάλα γραφεία για τους χώρους εργασίας, ένας μακρύς καναπές για το κοινό, πάγκοι, μικρότερα τραπέζια για τις αίθουσες συνεδριάσεων. Αυτή η σειρά εξαρτημάτων / συνδυασμών που διαμορφώνουν τα έπιπλα επιτρέπει στη Recess να συνθέτει διάφορες διαμορφώσεις για εργασία και δημόσια προβολή. Το Bridge Space στο ισόγειο έχει σχεδιαστεί ως διάμεσος μεταξύ του στούντιο και της γκαλερί. Ένας μακρύς γραμμικός καναπές για ανάγνωση μπορεί να διασπαστεί σε μικρότερα τμήματα για μια πιο οικεία απόδοση, ανάγνωση βιβλίων, προβολή ταινιών. Καθώς η Recess ως οργανισμός μεγαλώνει και διευρύνεται, αυτά τα έπιπλα μπορούν εύκολα να αναπαράγονται και να αναδιαμορφώνονται για να ταιριάζουν στις νέες της ανάγκες.

Στοιχεία έργου

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και επίπλων: ALu00d3S - Λυδία Ξυνογαλά 
Πρόγραμμα: Recess Art- Γκαλερί, Πολυχώρος Τέχνης και Γραφεία
Έτος κατακευής: 2018
Τοποθεσία: Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη 

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Lobby Design - Διαμόρφωση χώρου υποδοχής σε ναυτιλιακή εταιρεία

Lobby Design - Διαμόρφωση χώρου υποδοχής σε ναυτιλιακή εταιρεία

Η πρόθεση να δοθεί σημειολογική διάσταση στην αρχιτεκτονική ιδέα μιας κατασκευής, που εξυπηρετεί το χώρο υποδοχής μιας ναυτιλιακής εταιρείας, αποτυπώνεται στην εφαρμογή της μελέτης που παρουσιάζεται. Η ταυτότητα του χώρου…
Κατάστημα λουκουμάδων στο κέντρο της Αθήνας

Κατάστημα λουκουμάδων στο κέντρο της Αθήνας

Το ερώτημα που τέθηκε εξ’ αρχής ήταν το πως μπορεί να αποδοθεί ένας τόσο ισχυρά παραδοσιακός χαρακτήρας ενός προϊόντος, το οποίο έχει τις ρίζες του αρκετές δεκαετίες πίσω στο χρόνο,…
Ο νέος χώρος της

Ο νέος χώρος της "Σχεδία"

Το Σχεδία Home περιλαμβάνει εστιατόριο, καφέ-μπαρ και εκθετήριο-πωλητήριο.Την συνθετική διαδικασία δεν απασχόλησε τόσο η «αισθητική ορθότητα» του νέου χώρου της "Σχεδία", όσο το να μπορεί ο χώρος αυτός να "συνεπαίρνει",…