Διαμόρφωση αρχιτεκτονικού γραφείου στην Ηγουμενίτσα

Ο VR Studio είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο των VR ARCHITECTS στην Ηγουμενίτσα. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο τετραώροφου κτιρίου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘80 επί της παραλιακής οδού με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.
Τα βασικά ζητήματα της μελέτης ήταν από την μία η δημιουργία ενός κομψού και εκλεπτυσμένου χώρου, έτσι ώστε η ομάδα να συνυπάρχει σε ένα περιβάλλον ζεστό και οικείο και από την άλλη η σχεδιαστική προσέγγιση, η επιλογή και η χρήση υλικών να αποτελεί πηγή έμπνευσης των πελατών.
Λόγω παλαιότητας του κτιρίου, βασική προτεραιότητα της ανακαίνισης ήταν η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του γραφείου. Αυτό περιλάμβανε την εσωτερική μόνωση της εξωτερικής οπτοπλινθοδομής και την αντικατάσταση κουφωμάτων διπλής υάλωσης για το καλύτερο θερμομονωτικό αποτέλεσμα.
Η δομή του εσωτερικού χώρου και η χωροθέτηση των χρήσεων ορίστηκε από τη θέση των υαλοπινάκων και από την κύρια είσοδο, η οποία αποτελεί την κατάληξη ενός μακροσκελούς διαδρόμου που έχει ως αφετηρία το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Ο χώρος αναπτύσσεται σε ανοιχτή διάταξη και διαμορφώνεται από τα γραφεία, το χώρο υποδοχής, την κουζίνα και το λουτρό. Ένα συρόμενο γυάλινο πέτασμα ενισχύει το διάχυτο φυσικό φωτισμό και την άπλετη θέα προς τη θάλασσα.
Στο δάπεδο έχουν τοποθετηθεί πλακάκια 1000 × 1000 × 3,5 (mm), ενώ ο τοίχος και η κεντρική πόρτα έχουν επενδυθεί με ξύλο δρυός, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οπτική συνέχεια. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του γραφείου, συνδυάζοντας φυσικά υλικά με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υψηλής αισθητικής και εργονομίας.

Στοιχεία έργου:

Aρχιτεκτονική μελέτη: Βανέσσα Ρίζου - vr architects
Tοποθεσία: Ηγουμενίτσα
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 50 m2
Χρόνος μελέτης: 2015
Xρόνος κατασκευής: 2015
Παρουσίαση: Βανέσσα Ρίζου
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαλαμίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Το κατάστημα

Το κατάστημα "Ergon Maddox" στο Λονδίνο

Το κατάστημα ΕΡΓΟΝ στο Λονδίνο, στην οδό Maddox, αποτελεί μία εναλλακτική και προσαρμοσμένη έκδοση της βασικής νέας τυπολογίας της αλυσίδας.Ο χώρος έχει τις συνήθεις διαστάσεις ενός μακρόστενου καταστήματος, του κεντρικού…
Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν

Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν "Ψίθυρος Στρατηγικής"

Η πιλοτική παρουσίαση της νέας εταιρικής φιλοσοφίας της CANDIA, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής σκηνογραφίας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 56ης παγκοσμίου κύρους έκθεσης, Salone del…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.