Γκαλερί "The Art Dose"

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση. Όπου τα στοιχεία του design  προσφέρουν όλες τις κάθετες επιφάνειες  στα έργα τέχνης της γκαλερί παίρνοντας σαν αντάλλαγμα το πάτωμα, τo ενσωματωμένο γραφείο της reception και την οροφή για να αναπτύξουν την αίσθηση ενός τρισδιάστατου δυναμικού καταφυγίου αυτόνομης μορφής αναμέσα στο κατάστημα.

Το ξύλινο πάτωμα δημιουργεί ένα μονοπάτι που μεταβαίνει απο την είσοδο στο γραφείο και στη συνέχεια γίνεται το κύριο στοιχείο της οροφής που τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζει την αεροδυναμική σχεδιαστική προσέγγιση της οροφής και ταυτόχρονα να ελέγχει την φωτεινότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργεί η κομμένη μορφή.

Το design της βιτρίνας αντανακλά τη σχεδιαστική προσέγγιση του εσωτερικού έτσι οι γραμμές τις πινακίδας στην είσοδο όπως και η custom προθήκη απο fiberglass αποτελούν την τελευταία αεροδυναμικά σημεία της αρχιτεκτονικής σύνθεση για το “The art dose”.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο πιστεύει ακράδαντα στη φορμαλιστική δύναμη των αντικειμένων και πάντα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γεωμετρία και στη μορφοπλαστική μας σχεδιαστική προσέγγιση.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: GSARC / Γιώργος Σμυρλής
Ομάδα μελέτης: Άννα Πιπιλή,
Φωτισμός: Gallis Lighting,
Κατασκευή Προθηκης Βιτρίνας: Inomo,
Φωτογραφίες: Στέφανος Ζαφειρόπουλος.

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εκθεσιακό περίπτερο  εταιρείας προϊόντων ηλιοπροστασίας

Εκθεσιακό περίπτερο εταιρείας προϊόντων ηλιοπροστασίας

Στο εκθεσιακό περίπτερο της τουρκικής εταιρείας Suntech παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα ηλιοπροστασίας. Η κατασκευή του περιπτέρου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2016 στο Metropolitan Expo της Αθήνας.Ο σχεδιασμός του περιπτέρου…
Διαμόρφωση γραφείου στα Ιωάννινα

Διαμόρφωση γραφείου στα Ιωάννινα

Βασική ιδέα πίσω από τη διαμόρφωση του γραφείου υπήρξε η δημιουργία χώρων με ιδιαίτερη ταυτότητα που αντανακλούν δυναμισμό αλλά και την αισθητική του ιδιοκτήτη-πολιτικού μηχανικού. Χώροι ανοιχτοί, που δίνουν τη…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.