Γκαλερί "The Art Dose"

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση. Όπου τα στοιχεία του design  προσφέρουν όλες τις κάθετες επιφάνειες  στα έργα τέχνης της γκαλερί παίρνοντας σαν αντάλλαγμα το πάτωμα, τo ενσωματωμένο γραφείο της reception και την οροφή για να αναπτύξουν την αίσθηση ενός τρισδιάστατου δυναμικού καταφυγίου αυτόνομης μορφής αναμέσα στο κατάστημα.

Το ξύλινο πάτωμα δημιουργεί ένα μονοπάτι που μεταβαίνει απο την είσοδο στο γραφείο και στη συνέχεια γίνεται το κύριο στοιχείο της οροφής που τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζει την αεροδυναμική σχεδιαστική προσέγγιση της οροφής και ταυτόχρονα να ελέγχει την φωτεινότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργεί η κομμένη μορφή.

Το design της βιτρίνας αντανακλά τη σχεδιαστική προσέγγιση του εσωτερικού έτσι οι γραμμές τις πινακίδας στην είσοδο όπως και η custom προθήκη απο fiberglass αποτελούν την τελευταία αεροδυναμικά σημεία της αρχιτεκτονικής σύνθεση για το “The art dose”.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο πιστεύει ακράδαντα στη φορμαλιστική δύναμη των αντικειμένων και πάντα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γεωμετρία και στη μορφοπλαστική μας σχεδιαστική προσέγγιση.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: GSARC / Γιώργος Σμυρλής
Ομάδα μελέτης: Άννα Πιπιλή,
Φωτισμός: Gallis Lighting,
Κατασκευή Προθηκης Βιτρίνας: Inomo,
Φωτογραφίες: Στέφανος Ζαφειρόπουλος.

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ιταλικό εστιατόριο

Ιταλικό εστιατόριο "Εnoteca di Salvatore"

Το ιταλικό εστιατόριο βρίσκεται σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους στη Γλυφάδα, στην οδό Ζησιμοπούλου. Κατά μήκος του δρόμου και από τις δυό πλευρές τοποθετούνται αρκετά μαγαζιά με παρόμοιες χρήσεις…
Γραφεία εταιρείας έρευνας αγοράς στην Αθήνα

Γραφεία εταιρείας έρευνας αγοράς στην Αθήνα

Η απλή δομή της δυναμικά αναπτυσσόμενης εταιρείας Pollfish, που βασίζεται σε μια φιλική και νεανική ατμόσφαιρα χωρίς ιεραρχικά προσχήματα και διαρθρώσεις, ώθησε τους αρχιτέκτονες του έργου στην κεντρική ιδέα της…
DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης διαμορφώθηκε σε συνάρτηση εκθετικών παραγόντων σχεδιασμού. Το επίμηκες σχήμα της κάτοψης με τα δύο αντιδιαμετρικά δραματοποιούν το εσωτερικό περιβάλλον. Η επαύξηση των παραπάνω δεδομένων, μέσω…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.