Βιομηχανικό κτίριο για επιχείρηση οχημάτων

To "automobile loci" αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίριο για μια τοπική επιχείρηση με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του οχήματος. Ο σχεδιασμός του χώρου στοχεύει στην αμφισβήτηση της τυπολογίας παρόμοιων κτιρίων, προτείνοντας ένα ευέλικτο πεδίο εργασίας. Η χωρική πραγμάτωση της νέας εικόνας της επιχείρησης υπαγορεύει μια πιο ευκολοπροσάρμοστη εργασιακή διαδικασία και έναν αυστηρό διαχωρισμό του εργασιακού χώρου από το χώρο που εισέρχεται το κοινό, για σκοπούς διασφάλισης των κανόνων ασφάλειας και υγείας.
Η σχεδιαστική πρόθεση στην ουσία αποσυνθέτει και ανασυνθέτει σε 3 επίπεδα τις διάφορες προγραμματικές λειτουργίες, με τρόπο που να αντικατοπτρίζει τόσο ογκομετρικά όσο και λειτουργικά τη γενική πρόθεση. Στο ισόγειο, οι κοινόχρηστοι χώροι (χώρος αναμονής, χώρος συνεδριάσεων κ.τ.λ.) τοποθετούνται προσεκτικά στο οπτικά πιο ενσωματωμένο τμήμα του κτιρίου και προβάλλονται μπροστά από την περιοχή του κυρίως χώρου εργασίας. Ο κυρίως χώρος εργασίας χαρακτηρίζεται από μια ανοιχτή δομή με μέγιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητα, αφού έχει τη δυνατότητα να συνδέεται και να αποσυνδέεται από τον ευρύτερο περίγυρό του. Το γεγονός ότι ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι εντελώς ανοιχτός ή πλήρως κλειστός από τις τρείς πλευρές, δίνει στους χρήστες την ελευθερία να εφαρμόσουν μια πιο ευέλικτη μεθοδολογία στην εργασία τους, να συνδέσουν ή να αποσυνδέσουν τον εσωτερικό από τον εξωτερικό χώρο και να προσαρμόσουν το χώρο εργασίας στην ποσότητα των οχημάτων και το είδος της εργασίας (διαφορετικός βαθμός απομόνωσης για το κάθε είδος). Αναφορικά με την αισθητική του χώρου, ο σχεδιασμός παρουσιάζει μια μινιμαλιστική αισθητική, που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη βιομηχανική εικόνα και χρήση του κτιρίου.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Splace Architecture
Ομάδα μελέτης: Χρυστάλα Ψαθίτη
Στατική μελέτη: Ορέστης Αναστασίου, πολιτικός μηχ.
H/M μελέτη: Πέτρος Πέτρου, ηλεκτρολόγος μηχ., Αντώνης Καρσεράς, μηχανολόγος μηχ.
Επίβλεψη: Χρυστάλα Ψαθίτη
Τοποθεσία: Πάφος, Κύπρος
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 1046 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 750 m²
Χρονολογία κατασκευής: 2017-18
Φωτογραφίες: Creative Photo Room

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Γραφεία εταιρείας έρευνας αγοράς στην Αθήνα

Γραφεία εταιρείας έρευνας αγοράς στην Αθήνα

Η απλή δομή της δυναμικά αναπτυσσόμενης εταιρείας Pollfish, που βασίζεται σε μια φιλική και νεανική ατμόσφαιρα χωρίς ιεραρχικά προσχήματα και διαρθρώσεις, ώθησε τους αρχιτέκτονες του έργου στην κεντρική ιδέα της…
Επέκταση εργοστασίου με αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού

Επέκταση εργοστασίου με αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού

Μέσα σε μία αμιγώς βιομηχανική περιοχή, στην Αττική, σχεδιάστηκε η επέκταση υπάρχουσας βιομηχανίας. Το κτιριολογικό πρόγραμμα αφορούσε σε χώρους παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους γραφείων διοίκησης και βοηθητικούς χώρους των εργαζομένων.…
Be seen, κατάστημα οπτικών στο Χαλάνδρι

Be seen, κατάστημα οπτικών στο Χαλάνδρι

To Be Seen είναι ένα κατάστημα οπτικών που λειτουργεί στο Χαλάνδρι από το 1993. Η επέμβαση αφορούσε αφενός στον επανασχεδιασμό του υπάρχοντος κελύφους, αφετέρου στην επέκταση του σε όλο το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.