Ανακατασκευή διαμερίσματος σε χώρο ιατρείου

Το έργο αφορά ανακατασκευή υφιστάμενου διαμερίσματος 100μ² σε χώρο ιατρείου. Στα 100μ² συμπεριλαμβάνονται γραφείο ιατρού, χώροι θεραπειών, δωμάτιο μικροχειρουργικής και χώρος αναμονής. Με άξονα το υφιστάμενο στενόμακρο ίχνος του διαμερίσματος η κεντρική ιδέα σχεδιασμού στηρίχθηκε στη διαίρεση του χώρου σε στατικές και δυναμικές ζώνες, οι οποίες, ωστόσο, δε διαχωρίζονται πλήρως, αλλά διατηρούν ένα χωρικά ευέλικτο σύστημα.
Οι τρεις βασικές επιφάνειες, το δάπεδο, οι τοίχοι και η οροφή ενοποιούνται και  υλοποιούν την πρόθεση για ομογενοποίηση του χώρου. Η επιλογή των υλικών, αν και αρχικά διχάζει και δημιουργεί ένα αντιφατικό ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ενισχύει τις έννοιες της γραμμικότητας, καθώς και του ελεύθερου χώρου. Στο πιο πάνω συμβάλλει και το γεγονός πως όλα τα λειτουργικά στοιχεία του χώρου, όπως τα έπιπλα, οι πάγκοι και οι αποθηκευτικές λύσεις αποτελούν μέρος ενός ενιαίου εσωτερικού τοπίου.
Θέση χωρικού ρυθμιστή παίρνει η χρήση του «τοίχου», ο οποίος διαχωρίζει, αλλά συγχρόνως δημιουργεί και νέες ζώνες. Μέσω διαφορετικών μεθόδων φωτισμού ενισχύεται η παρουσία του και, ταυτόχρονα, δημιουργείται η παράλληλη εμπειρία της συνεχούς κίνησης, καθώς και η αίσθηση του ανεξερεύνητου χώρου.

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική μελέτη: Gkotsis Serafimidou Architects
Παρουσίαση: Χρήστος Γκότσης
Θέση: Παγκράτι, Αθήνα
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Ιδιοκτήτης: Athens Derma Clinic

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Lobby Design - Διαμόρφωση χώρου υποδοχής σε ναυτιλιακή εταιρεία

Lobby Design - Διαμόρφωση χώρου υποδοχής σε ναυτιλιακή εταιρεία

Η πρόθεση να δοθεί σημειολογική διάσταση στην αρχιτεκτονική ιδέα μιας κατασκευής, που εξυπηρετεί το χώρο υποδοχής μιας ναυτιλιακής εταιρείας, αποτυπώνεται στην εφαρμογή της μελέτης που παρουσιάζεται. Η ταυτότητα του χώρου…

"Smile clinic", σύγχρονο ορθοδοντικό ιατρείο

Το ισόγειο επίπεδο μιας διώροφης μονοκατοικίας, σε μια προαστιακή περιοχή των Ιωαννίνων ανακαινίστηκε πλήρως με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου ορθοδοντικού ιατρείου.Βασικοί άξονες της σχεδιαστικής μελέτης αποτέλεσαν από την αρχή…
Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Το έργο αφορά τη μετατροπή ενός πρώην βιομηχανικού αποθηκευτικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας σε έναν υβριδικό χώρο που συνδυάζει εργασία και κατοικία. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιελάμβανε τις απαραίτητες λειτουργίες…