Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου κονσερβοποιίας

Ο υπό μελέτη χώρος βρίσκεται σε τυπικό κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων, με στόχο το σχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις ανάγκες του νέου χρήστη.
Αναφορικά με τη λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται, για να εξυπηρετηθεί ο νέος χαρακτήρας των γραφείων, με την ενοποίηση χώρων υποδοχής και εργασίας και τη δημιουργία των απαραίτητων κλειστών χώρων συνεδριάσεων και μετόχων - στελεχών. Προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άξονας κίνησης που διατρέχει όλο το γραφείο προσκαλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί στο χώρο. Αρχικά συναντάται η υποδοχή, έπειτα ο χώρος εργασίας –με τη λογική της open plan κάτοψης– και παράλληλα αναπτύσσονται οι κλειστοί χώροι, τα διευθυντικά γραφεία, τα γραφεία στελεχών και οι χώροι συναντήσεων - συνεδριάσεων. Οι υγροί και βοηθητικοί χώροι τοποθετούνται στο βάθος και εξυπηρετούν χρήστες και επισκέπτες.
Πρωτεύων στόχος κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα, που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά, στους φωτισμούς και στην επιλογή των επίπλων. Για το χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έπιπλο με ευκρινή την ταυτότητα της εταιρείας. Στο χώρο εργασίας έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες, δάπεδα σε ουδέτερα χρώματα, πράσινα στοιχεία και διάτρητες μεταλλικές κατασκευές με αναφορές στα προϊόντα της εταιρείας συνθέτουν ένα ροϊκό σύνολο και ταυτόχρονα μία επιμερισμένη ενότητα, ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Στους χώρους αναμονής και συνεδριάσεων έντονα χρώματα αναπτύσσονται σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες με τη μορφή βινυλλικών πλακιδίων και αυτοκόλλητων γεωμετρικών μοτίβων, υπογραμμίζοντας την εταιρική ταυτότητα και προσδίδοντας χαρακτήρα. Τυφλά ή διάφανα διαχωριστικά τοποθετούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εργαζομένων για απομόνωση ή ιδιωτικότητα. Στο χώρο της τραπεζαρίας, σημείου ξεκούρασης και χαλάρωσης του προσωπικού, κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, που προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία.
Σημαντικές επίσης είναι και οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης, με τη μετατροπή του χώρου σε "έξυπνο χώρο". Στοιχεία, όπως νέα κουφώματα, access control, συναγερμός, παγίδες στα εξωτερικά ανοίγματα, νέα φωτιστικά σώματα, μειώνουν τις ενεργειακές απώλειες και βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και κατανάλωση του χώρου.
Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον ενός πολυτελούς χώρου εργασίας όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Μελέτη και κατασκευή:
AplusM (A+M) – architecture plus mechanical engineering
Τοποθεσία:
Νέο Ψυχικό, Αθήνα
Εμβαδό:
280 m2
Έτος:
2020
Φωτογραφία:
Κλεάνθης Δημήτρης
Εταιρείες υλικών:
- DAIKIN ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Domus Renier" μετατροπή αρχοντικού σε ξενοδοχείο

Το κτίριο, αρχοντικό της οικογένειας Renier, που καταλαμβάνει το σύνολο του οικοπέδου του, έχει δύο χαρακτηριστικές προσόψεις: μία επάνω στο θαλάσσιο μέτωπο του ενετικού λιμένα και μια στην οδό Μόσχων.Αν…

"Nana beach" Ανακαίνιση χώρων υποδοχής και ανασχεδιασμός πρόσοψης ξενοδοχείου στην Κρήτη

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Nana Beach απλώνεται σε έκταση 90 στεμμάτων, στα βόρεια παράλια της Κρήτης, στην περιοχή της Χερσονήσου, μιας άκρως τουριστικής περιοχής. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.