Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη

Στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο Μετς, με θέα την Ακρόπολη, βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με minimal γραμμές και ξεχωριστό design, συνδυάζοντας και τις προϋποθέσεις επαγγελματικού χώρου. Οι απαιτήσεις αυτές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στο συνολικό σχεδιασμό του διαμερίσματος.
Οι κοινόχρηστοι χώροι διακρίνονται στο σχεδιασμό του project από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους. Σκοπός είναι η έμμεση σήμανση προκειμένου ο επισκέπτης να οδηγηθεί από την κεντρική είσοδο, στο χώρο γραφείου, μέσα από τον σχεδιασμό. Ο διαχωρισμός αυτός ορίστηκε στην κάτοψη του χώρου, σε ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο, ενώ σε ζώνη νύχτας τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος. Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών και της ιδιωτικότητας προσωπικών χώρων, δημιουργήθηκαν «κρυφοί» αποθηκευτικοί χώροι πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις (χώρος αποθήκης - πλυντηρίου, γκαρνταρόμπα). Χαρακτηριστικό επίσης των κοινόχρηστων χώρων είναι οι φυγές που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική-Διακοσμητική μελέτη, Επίβλεψη: Ζωή Αντωνιάδη Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π., Ντέμη Δημητρίου Interior Designer
Τοποθεσία: Μετς, Αθήνα
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Έτος ανακαίνισης: 2018
Φωτογράφιση: Costas Mitropoulos

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Επέκταση και επανασχεδιασμός δημοτικού σχολείου στο Μαρούσι

Επέκταση και επανασχεδιασμός δημοτικού σχολείου στο Μαρούσι

Το κτίριο αποτελεί τμήμα ενός σχολικού συγκροτήματος, που διακρίνεται για τη διαχρονικότητα της αρχιτεκτονικής του. Η ανάθεση του έργου ήταν αποτέλεσμα αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με πρόσκληση. Αντικείμενο ήταν η επέκταση του…
Διαμέρισμα στην Bryanstone Square στο Λονδίνο

Διαμέρισμα στην Bryanstone Square στο Λονδίνο

Ο στόχος για αυτό το έργο ήταν η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος σε συγκρότημα κατοικιών, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας πολυάσχολης οικογενειακής ζωής.Η κουζίνα "άνοιξε" και μεγάλωσε, ώστε να γίνει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.