Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Belsize Park

Η επέμβαση αφορά την ανακαίνιση ημιυπόγειου διαμερίσματος στην περιοχή του Belsize Park του κεντρικού Λονδίνου. Στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της κατοικίας με μια σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση, και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της.

Μια δυναμική σχεδιαστική προσέγγιση εφαρμόστηκε με την κατασκευή ενός τεθλασμένου τοίχου, ο οποίος διατρέχει το διαμέρισμα και το διασπάει σε δυο παράλληλες ζώνες, διαχωρίζοντας τις χρήσεις της κατοικίας σε ιδιωτικές και κοινόχρηστες. Η επιφάνεια αυτή διαμορφώνεται σαν ένα συμπαγές αλλά δυναμικό στοιχείο μαύρου χρώματος, που ξεκινά από την είσοδο και εξελίσσεται μέχρι τον κεντρικό χώρο του διαμερίσματος, ενώ οι γραμμικές χαράξεις στην ξύλινη επιφάνειά του δίνουν την αίσθηση της κατεύθυνσης και της ροής. Πολλαπλές κρυφές πόρτες και ντουλάπες οδηγούν στους χώρους που ο τοίχος κρύβει πίσω του, στο υπνοδωμάτιο και το en-suite λουτρό των ιδιοκτητών, καθώς και στους βοηθητικούς χώρους της κατοικίας. Σε αντίθεση, η απέναντι πλευρά διαμορφώνεται σαν μια ανοιχτή ζώνη λευκού χρώματος, φωτεινή, με συρόμενα πανέλα και μεγάλα ανοίγματα και περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο σαλονιού - κουζίνας, χώρο γραφείου και ξενώνα.

Λόγω της μικρής επιφάνειας του διαμερίσματος, ήταν σημαντικό ο ανασχεδιαμός να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ενοίκων της, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες χρήσεις, άνεση, ευελιξία και εύκολη ροή κίνησης. Η ανακαίνιση του διαμερίσματος περιλαμβάνει την εσωτερική ολική αναδιαμόρφωσή του, αλλάζοντας τις υπάρχουσες θέσεις χώρων και χρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος open plan σαλονιού- κουζίνας, γραφείο / study και ξενώνας με ευελιξία στη χρήση τους. Το αμήχανο και υπερβολικά μεγάλο - αναλογικά με τις διαστάσεις του διαμερίσματος - κεντρικό χωλ εισόδου διαμορφώθηκε ώστε να συμπεριλάβει δευτερεύουσες λειτουργίες που προστέθηκαν στο διαμέρισμα, όπως γκαρνταρόμπα εισόδου, υποδοχή, WC ξένων και πλυσταριό. Τα ανοίγματα μεγιστοποιήθηκαν ώστε να επωφεληθεί ο χώρος από το φυσικό φως, ειδικά στο χώρο του σαλονιού όπου τα υαλοστάσια ανοίγουν προς ένα αίθριο με κήπο και φύτευση.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Degree Zero Arhcitects
Επίβλεψη:
Degree Zero Architects
Tοποθεσία:
Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία
Xρόνος κατασκευής:
2019 - 2020
Παρουσίαση:
Degree Zero Architects
Φωτογραφίες:
Studio Naaro

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"NO ROCKS". Ανακαίνιση κατοικίας στη Γλυφάδα

Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα παρότι στεγάζεται σε νεόδμητη πολυκατοικία, ζητήθηκε να ανακαινιστεί από τον ξένο ιδιοκτήτη του με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, λιτότητα και μοναδικότητα…

"Domus Renier" μετατροπή αρχοντικού σε ξενοδοχείο

Το κτίριο, αρχοντικό της οικογένειας Renier, που καταλαμβάνει το σύνολο του οικοπέδου του, έχει δύο χαρακτηριστικές προσόψεις: μία επάνω στο θαλάσσιο μέτωπο του ενετικού λιμένα και μια στην οδό Μόσχων.Αν…
Διαμέρισμα στα νότια προάστια των Αθηνών

Διαμέρισμα στα νότια προάστια των Αθηνών

Το μικρό διαμέρισμα με το δυτικό προσανατολισμό, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας με θέα προς τον Φαληρικό όρμο και τα παράλια του Πειραιά. Στην προηγούμενη διαρρύθμιση του χώρου, απουσίαζε η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.