Ψευδοροφές με κρυφό φωτισμό και ξύλινες επενδύσεις

  • Kendle Design Collaborative

Στην κατοικία "Chola Vista" στην Αριζόνα η κουζίνα, σε συνέχεια με την τραπεζαρία, έχει ξεχωριστή σχέση με το περιβάλλον, με τη δυνατότητα να βλέπει κανείς ένα τοπίο βραχώδες προς τα δυτικά ή την πόλη κάτω προς τα ανατολικά. Η κουζίνα είναι σε συνέχεια της τραπεζαρίας. Οι ανισοϋψείς ψευδοροφές με το μελετημένο ενσωματωμένο φωτισμό ορίζουν τα "σύνορα" μεταξύ των χώρων.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Kendle Design Collaborative
Φωτογραφία: Jon Reid

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Στο νέο χώρο γραφείων της ομάδας αρχιτεκτόνων LAN (Local Architecture Network) στο δώμα πολυκατοικίας στο Παρίσι, έχει κατασκευαστεί ένας διαχωριστικός τοίχος – βιβλιοθήκη. Το διαχωριστικό είναι κατασκευασμένο από ξύλο και…
Διαχωριστικά κατασκευασμένα από χαρτί

Διαχωριστικά κατασκευασμένα από χαρτί

Στο σχεδιασμό του γραφειακού χώρου για διαφημιστική εταιρεία στην Αθήνα, χρησιμοποιήθηκαν πρωτότυπα διαχωριστικά πετάσματα. Συντίθενται ως αυτοφερόμενα στοιχεία και είναι κατασκευασμένα από χάρτινες, χρωματιστές μονάδες, που συναρμολογούνται και αποκτούν στατικότητα.…
Ειδικές κατασκευές από διάτρητη λαμαρίνα

Ειδικές κατασκευές από διάτρητη λαμαρίνα

Το λευκό χρώμα επισημαίνεται μέσα από ειδικές κατασκευές διάτρητης λαμαρίνας χάλυβα, αντισταθμίζοντας την έντονη αντίθεση με το μαρμάρινο δάπεδο. Οι ανάλαφρες κατασκευές χρησιμοποιούνται ως ζαρντινιέρες, ράφια, πτυσσόμενες διαχωριστικές επιφάνειες, κάθισμα,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.