Τρισδιάστατος διαχωριστικός τοίχος σε γραφείο

Στο κτίριο της νορβηγικής πρεσβείας στην Αθήνα, "ραχοκοκαλιά" του σχεδιασμού αποτελεί ο μεγάλος τοίχος με τη λευκή, "τρισδιάστατη" κατασκευή. Η δυναμική της μορφή είναι εμπνευσμένη από την αντανάκλαση των βουνών στο νερό ενός φιόρδ. Ο τοίχος είναι άμεσα ορατός από τους επισκέπτες στην είσοδο, συνδέοντας όλα τα τμήματα της πρεσβείας. Φωτεινές λωρίδες στην οροφή διασχίζουν σημειακά το διάδρομο, αναδεικνύοντας μέσω των φωτοσκιάσεων το γλυπτικό χαρακτήρα του τοίχου. Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Στο νέο χώρο γραφείων της ομάδας αρχιτεκτόνων LAN (Local Architecture Network) στο δώμα πολυκατοικίας στο Παρίσι, έχει κατασκευαστεί ένας διαχωριστικός τοίχος – βιβλιοθήκη. Το διαχωριστικό είναι κατασκευασμένο από ξύλο και…
Διαφανή χωρίσματα σε χώρο γραφείων

Διαφανή χωρίσματα σε χώρο γραφείων

Τα διαφανή χωρίσματα επιτρέπουν μία πιο άμεση σχέση μεταξύ των υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα η αλληλοκάλυψη των διαφορετικών τζαμιών δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Καθώς οι γυάλινες επιφάνειες θα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.