Μετατροπή βιομηχανικού κτιρίου σε χώρο γραφείων

  • LAB5 architects

Το κτίριο του 1927, που στέγαζε την κρεαταγορά της Βουδαπέστης, άλλαξε χρήση και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο χώρο εργασίας. Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών επιπέδων, η αρχιτεκτονική ομάδα αξιοποίησε τον ανοικτό χαρακτήρα οργάνωσης του χώρου για να διαμορφώσει έναν ενιαίο, κοινόχρηστο χώρο εργασίας. Η σύγχρονη επέμβαση υπογραμμίζεται μέσα από λευκά μεταλλικά στοιχεία, που αρθρώνονται στο χώρο, φιλοξενώντας στοιχεία φύτευσης. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η αρχική δομή του κτιρίου και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον εργασίας.
Φωτογραφίες: Zsolt Batár

KTIRIO WING office LAB5 architects 01

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη ψευδοροφή

Ξύλινη ψευδοροφή

Ξύλινη ψευδοροφή και δάπεδο από σκυρόδεμα σε μονοκατοικία στη Φλόριδα. Φωτογραφία Nikolas Koenig.
Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Διαχωριστικός τοίχος - βιβλιοθήκη σε χώρο γραφείων

Στο νέο χώρο γραφείων της ομάδας αρχιτεκτόνων LAN (Local Architecture Network) στο δώμα πολυκατοικίας στο Παρίσι, έχει κατασκευαστεί ένας διαχωριστικός τοίχος – βιβλιοθήκη. Το διαχωριστικό είναι κατασκευασμένο από ξύλο και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.