Κατοικία με γυάλινη όψη

  • Cadaval & Solà-Morales

Η κατοικία χωροθετείται στην κορυφή ενός λόφου, σε προάστιο της Βαρκελώνης. Αξιοποιώντας την έντονη κλίση του οικοπέδου, οι χώροι της κατοικίας αναπτύσσονται λειτουργικά σε δύο ορόφους, κατά μήκος της γυάλινης όψης, η οποία λειτουργεί ως μία τεράστια "οθόνη" του φυσικού τοπίου. Οι χώροι οργανώνονται με τρόπο ενιαίο και με κύριο χαρακτηριστικό τη διαφάνεια, αποδίδοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπίο. Φωτογραφίες: Iwan Baan.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Γωνιακό παράθυρο σε υπνοδωμάτιο

Γωνιακό παράθυρο σε υπνοδωμάτιο

Σε μία παραθεριστική βίλα στο Daios Cove Resort στην Κρήτη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό, με στόχο τη δημιουργία μίας μοναδικής ατμόσφαιρας χαλάρωσης. Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της μοναδικής θέας…
Περιστρεφόμενα εξωτερικά πετάσματα

Περιστρεφόμενα εξωτερικά πετάσματα

Περιστρεφόμενα κουφώματα γύρω από κατακόρυφο άξονα σε μονοκατοικία στο Σάο Πάολο. Οι περιστρεφόμενες πόρτες ενοποιεί τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, προσφέροντας μια σειρά από άνετους χώρους που μπορούν να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.