Ανακαίνιση χώρου με προσθήκη μεταλλικών κατασκευών

Στο πλαίσιο ανακαίνισης μιας νεοκλασικής κατοικίας στα Εξάρχεια, τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ οι μεταλλικές κατασκευές που προστέθηκαν σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα και στην αισθητική του κτιρίου. Φωτογραφίες: Μαριάννα Αθανασιάδου.

KTIRIO schemaarc House Exarcheia 01

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο με εμφανές σκυρόδεμα

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο με εμφανές σκυρόδεμα

Μονοκατοικία στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Estudio GMARQ ήταν να σχεδιαστεί το σπίτι ως ένα λευκό κιβώτιο που στηρίζεται σε όγκους εκτεθειμένου οπλισμένου σκυροδέματος. Στο χώρο…
Εμφανής πέτρινη τοιχοποιία

Εμφανής πέτρινη τοιχοποιία

Η παρούσα κατοικία του αρχιτεκτονικού γραφείου των NΙΜΑΝD Architects, Nίκη Mάνου - Aνδρεάδη βρίσκεται στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Κτίστηκε σε οικόπεδο 200 m², εντός σχεδίου του οικισμού, διατηρώντας μερικά το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.