Εσωτερική σκάλα σε κατοικία στη Λεμεσό

Ο σχεδιασμός της κατοικίας στηρίχθηκε σε μινιμαλιστικές μορφολογικές επιλογές, οι οποίες έγιναν για να ξεχωρίσουν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, ενώ η ταύτιση του σχεδιασμού με μοντερνιστικά πρότυπα οδήγησε σ’ ένα αποτέλεσμα χωρίς διακοσμήσεις και υπερβολές.
Αυτή η λογική οδήγησε στη χρήση του ειλικρινούς εμφανούς σκυροδέματος, των μεγάλων ξύλινων επιφανειών και του ουδέτερου λευκού και γκρίζου χρώματος. Η ίδια λογική ακολουθείται και στο εσωτερικό, αφού η προσπάθεια διατήρησης της απλότητας στη γεωμετρία εκφράζεται μέσα από το σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών τόσο στη σκάλα, όσο και στη σταθερή επίπλωση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο από πέτρα

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο από πέτρα

Αυτή η ιδιωτική εξοχική μονοκατοικία βρίσκεται στο Wyoming, Η.Π.Α. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχτηκαν ώστε να εντάσσουν το κτίριο αρμονικά στο περιβάλλον. Η πέτρα στους τοίχους του κλιμακοστασίου υποδέχεται το…
Μεταλλική σκάλα ως διαχωριστικό

Μεταλλική σκάλα ως διαχωριστικό

Η ελαφριά μεταλλική σκάλα αποτελεί μια γλυπτική κατασκευή, που λειτουργεί ως διαχωριστικό για τον ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας. Κατοικία σε δασώδη περιοχή στην Κύπρο. Φωτογραφία: Creative Photo Room.
Εσωτερική σκάλα με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία

Εσωτερική σκάλα με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία

Στη μονοκατοικία Aldoar House στο Πόρτο, η εσωτερική σκάλα, τοποθετημένη στο κέντρο της κατοικίας απέναντι από τον ανελκυστήρα, είναι εξ ’ολοκλήρου φτιαγμένη από ξύλο με κατακόρυφα στοιχεία, τα οποία λειτουργούν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.