Κατοικία με πισίνα σε προκυμαία στην παραλία του Μαϊάμι

  • SAOTA

Η αρχιτεκτονική εταιρεία SAOTA από την Νότια Αφρική δημιούργησε το πρώτο της έργο στην παραλία του Μαϊάμι πάνω σε μία προκυμαία, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται για το γήπεδο μπάσκετ και την νεροτσουλήθρα.
Ονομάστηκε Pine Tree House η κατοικία που τοποθετήθηκε στην ιστορική περιοχή Collins Waterfront. Καταλαμβάνει μία γραμμική θέα που μοιράζεται ανάμεσα σε έναν δρόμο αρκετά μεγάλης κυκλοφορίας και ένα ενεργό κανάλι
Απαρτίζεται από ευθύγραμμους όγκους και επιπλέον πλωτά σχέδια,  δημιουργήθηκε ώστε να νιώθει επεκτατική ενώ μεταφέρει την αίσθηση της συνοχής. Η πισίνα  με τη νεροτσουλήθρα αποτελεί κεντρικό στοιχείο της διαμόρφωσης των υπαίθριων χώρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πισίνα στο δώμα

Πισίνα στο δώμα

Πισίνα στην τελευταία στάθμη πολυκατοικίας, σε συνέχεια με το υπνοδωμάτιο και με θέα το Λυκαβητό και την Ακρόπολη.
Πισίνα σε άμεση επαφή με το κτίριο

Πισίνα σε άμεση επαφή με το κτίριο

Οι αρχιτέκτονες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής με τη χρήση τοπικών υλικών και την επιλογή χρωμάτων και υφών που δε προκαλούν ούτε "φωνάζουν", αλλά εν…
Πισίνα σε σύνδεση με υπόστεγο χώρο

Πισίνα σε σύνδεση με υπόστεγο χώρο

Σε κατοικία στη Λευκωσία, ο χώρος της πισίνας αναπτύσσεται σε άμεση επαφή με την υπόστεγη βεράντα, λειτουργώντας ως εσωτερικό χώρο. Φωτογραφία: Χάρης Σολωμού.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.