Διαμόρφωση λουτρού σε ανακαίνιση νεοκλασικού στο Θησείο

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό, διατηρητέο, διώροφο κτίριο στο Θησείο, μέσα στην καρδιά της Αθήνας, βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Το κτίριο ανακαινίστηκε και ενοποιήθηκε με δύο γειτονικά κτίρια, μικρότερης ιστορικής αξίας, δημιουργώντας έτσι μία πολυτελή κατοικία με έναν ανεξάρτητο ξενώνα. Το κτίριο αποτελώντας αισθητική αναφορά στη νεοκλασική εποχή, έχει συνδυαστεί αρμονικά με μια σαφή σύγχρονη λειτουργικότητα.  Ξύλινο δάπεδο τοποθετήθηκε στον ξενώνα και στο μπάνιο, μάρμαρο στην κεντρική είσοδο και στο κλιμακοστάσιο και πλακίδια στην αποθήκη. Οι οροφές επενδύθηκαν με ψευδοροφή γυψοσανίδας, με διακοσμητικά τελειώματα στη συμβολή με τους τοίχους. Φωτογραφίες: Ερρίκος Καπλάνογλου

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μπάνιο σε αποχρώσεις του γκρι

Μπάνιο σε αποχρώσεις του γκρι

Η χρωματική παλέτα του αρχιτέκτονα υιοθετεί τόνους και αποχρώσεις του γκρι, όπως και τις λιτές γραμμικές φόρμες. Κατοικία στη Μαδρίτη. Αρχιτεκτονική μελέτη: A - cero, Joaquin Torres Architects. Φωτογράφος: Luis…
Ελεύθερη μπανιέρα σε υπνοδωμάτιο

Ελεύθερη μπανιέρα σε υπνοδωμάτιο

Σε παραλιακό διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη, κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο του υπνοδωματίου είναι η ανοιχτή μπανιέρα. Κύρια στοιχεία των επενδύσεων είναι η χρήση ταπετσαρίας ιαπωνικού σχεδιασμού σε τοίχους και ταβάνι, η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.