Κουζίνα σε ανακαινισμένο διαμέρισμα στην Αθήνα

Το διαμέρισμα, συνολικού εμβαδού 65 m2, βρίσκεται σε τυπική πολυκατοικία, πλησίον του κέντρου της Αθήνας και της περιοχής του Παναθηναϊκού σταδίου, η οποία χρονολογείται από το 1950. Βασικό ζητούμενο της μελέτης, αποτέλεσε η αναδιαμόρφωση τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων με στόχο τον επανασχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του χρήστη. Η οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίστηκε, με ελαχιστοποίηση των περιοχών κίνησης, ενοποίηση χώρων διημέρευσης και δημιουργία περισσότερων υπνοδωματίων. Χωροθετήθηκε εκ νέου το καθιστικό σε συνέχεια με τους χώρους κουζίνας και φαγητού, ελεύθερα στο χώρο.
Λιτές γραμμές και ουδέτερα χρώματα στο χώρο της κουζίνας και της επιφάνειας εργασίας και φαγητού συνθέτουν εικόνες ηρεμίας και χαλάρωσης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαχωριστικό κουζίνας

Διαχωριστικό κουζίνας

Οι δύο τοίχοι της κουζίνας αποξηλώθηκαν και τη θέση τους πήραν στη μία πλευρά μια διάτρητη επιφάνεια από ξύλινες περσίδες και στην άλλη δύο γυάλινες συρόμενες επιφάνειες. Φωτογραφία: George Fakaros

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.