Ktirio 1300x120 Akzo

Η απόχρωση Mars Sable της σειράς Interpon D2525 της AkzoNobel σε μια μονοκατοικία στη Σέριφο

Στο άνυδρο, γαιώδες τοπίο της Σερίφου όπου βρίσκεται η μονοκατοικία που σχεδίασαν οι Mold Architects, η ομαλή συνύπαρξη κτίσματος και τόπου ήταν επιτακτική. Επομένως, η επιλογή των χρωμάτων έπρεπε να κινηθεί προς τους φυσικούς τόνους που περιβάλλουν το κτίριο και σε ένα διάλογο με την τοπική ιστορία, να λάβει υπόψη της την παρουσία σιδηρομεταλλευτικών κοιτασμάτων στα εδάφη του νησιού, που δίνουν χαρακτηριστικούς, θερμούς τόνους στο χώμα.

Έτσι, για όλα τα μεταλλικά στοιχεία της κατασκευής επιλέχθηκε η κοκκινωπή απόχρωση, εμπνευσμένη από το τοπίο του Άρη, Mars Sable, που περιλαμβάνεται στη συλλογή Interpon D2525 Futura 2018-2021 και παραπέμπει στο χρώμα της σκουριάς, στοιχείο εγγενές της εξορυκτικής διαδικασίας με την οποία συνδέεται το νησί. Tα χρώματα της συλλογής Futura 2018-2021, αποτέλεσμα της πολυετούς συνεργασίας της AkzoNobel με την καινοτόμο εταιρεία σε θέματα αισθητικής και design, Pecler Paris, περιλαμβάνουν συνολικά 55 σύγχρονες, προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις που ανανεώνονται κάθε 4 χρόνια με βάση τις διεθνείς σχεδιαστικές τάσεις. Ταυτόχρονα, αποτελούν εξαιρετικά βιώσιμες κατασκευαστικές επιλογές, αφού διαθέτουν την αυστηρότερη Περιβαλλοντική Δήλωση διεθνώς, την Environmental Product Declaration.

Επιπλέον, η απόχρωση Mars Sable, και όλες οι αποχρώσεις της σειράς Interpon D2525 Futura 2018-2021 χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία σχεδιασμού τους, ανταποκρίνονται άριστα στις απαιτητικές κλιματικές συνθήκες του έργου, όπως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και αλατότητας λόγω της εγγύτητάς του με τη θάλασσα, αλλά και στα υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας και ακτινοβολίας UV λόγω της διαρκούς έκθεσης της κατασκευής στον ήλιο. Ο κύκλος ζωής και η υψηλή αντοχή της απόχρωσης, της γυαλάδας και των μηχανικών αντοχών του φιλμ στις καιρικές συνθήκες, πιστοποιείται κατά Qualicoat Class 2 & GSB Master, ενώ πληροί και την προδιαγραφή AAMA 2604 (Florida Test 5 ετών).

Η απόχρωση Mars Sable συγκαταλέγεται στο χρωματολόγιο Futura 2018-2021 της σειράς Interpon D2525 της AkzoNobel.

colorinarchitecture.gr
www.interpon.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στοιχεία έργου

Εταιρεία:
Akzo Nobel
Αρχιτεκτονική μελέτη:
Mold Architects
Φωτογραφίες:
Γιάννης Κόντος, Παναγιώτης Βουμβάκης
Τοποθεσία:
Σέριφος

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αίθριο μονώροφης κατοικίας

Αίθριο μονώροφης κατοικίας

Η μονώροφη κατοικία σχεδιασμένη σε Π δημιουργεί μια όαση ηρεμίας στον πυρήνα της. Καλιφόρνια, φωτογραφία Joe Fletcher.
Ξύλινα πτυσσόμενα σκίαστρα σε μονοκατοικία

Ξύλινα πτυσσόμενα σκίαστρα σε μονοκατοικία

Σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα λόφο στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με θέα στο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά, η σύγχρονη αυτή κατοικία από σκυρόδεμα. Στο κτίριο κυριαρχούν το σκυρόδεμα, το ατσάλι, η…
Κατοικία σε παλιό εργοστάσιο

Κατοικία σε παλιό εργοστάσιο

Σχεδιασμένο για ένα συλλέκτη τέχνης και καλλιτέχνη, αυτή η σοφίτα καταλαμβάνει τους δύο πρώτους ορόφους και τη στέγη ενός εργοστασίου της δεκαετίας του 1920 στο κέντρο του Σαν Αντόνιο. Τόσο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.