Μίνιμαλ διαμέρισμα στο Λονδίνο σε πολυκατοικία του 1900

  • Proctor and Shaw

Ένα αυλακωτό ξύλινο διαχωριστικό είναι το επίκεντρο αυτού του διαμερίσματος στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο οι αρχιτέκτονες έχουν ανακαινίσει σε φυσικούς γήινους χρωματισμούς και υφές. Βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός τετραώροφου οικιστικού συγκροτήματος στο Marylebone, και είναι διαμορφωμένο με ελάχιστα σταθερά στοιχεία και επιφάνειες σε φυσικούς τόνους.
Το κτίριο χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και είχε ξαναχτιστεί στη δεκαετία του 1950 μετά από βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι τοίχοι αναδιατάχθηκαν ελεύθερα και δημιούργησαν ένα άνετο καθιστικό και δύο δίκλινα ensuite υπνοδωμάτια. Ένα διαχωριστικό πλήρους ύψους, κατασκευασμένο από ελαφριές ξύλινες δοκίδες "τρέχει" κατά μήκος του κέντρου του διαμερίσματος των 75 τετραγωνικών μέτρων, χωρίζοντας το καθιστικό από τα υπνδωμάτια. Η μία πλευρά του καθιστικού κυριαρχείται από την κουζίνα, η οποία έχει ολοκληρωθεί με ντουλάπια από σχεδόν μαύρα MDF και πάγκο από σκούρο μπετόν. Καρέκλες με πλάτη από πλεκτό καλάμι περιβάλλουν το χαλύβδινο τραπέζι, πάνω από το οποίο αναρτώνται δύο κρεμαστά φωτιστικά. Στο άλλο άκρο του δωματίου υπάρχει ένας λευκός καναπές και μια πολυθρόνα σχήματος Γ, με ένα μπεζ, κεντημένο με γεωμετρικά σχήματα, χαλί. Στην άλλη μεριά του διαμερίσματος, ανάλογοι τόνοι ντύνουν τα δυο υπνοδωμάτια ενώ την ουδέτερη χρωματική παλέτα "έρχεται " να συμπληρώσει η επίστρωση από διακοσμητικό τσιμεντοκονίαμα που έχει εφαρμοστεί στους τοίχους και τις οροφές του στούντιο. Φωτογραφίες: Ståle Eriksen.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση βρεφονηπιακού σταθμού

Διαμόρφωση βρεφονηπιακού σταθμού

Διαμόρφωση χώρου δημιουργικής απασχόλησης σε κτιριακό συγκρότημα για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων ηλικίας έως 3 ετών με οικολογικά υλικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης
Πέτρα και ξύλο

Πέτρα και ξύλο

Η επένδυση από πέτρα και η έντονη παρουσία του ξύλου στα κουφώματα, στη σκάλα και στην επίπλωση συνθέτουν "ζεστούς" εσωτερικούς χώρους σε εξοχική κατοικία στη Βυζίτσα Πηλίου. Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος,…
Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε loft

Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε loft

Το Arts District Loft προέκυψε από την αποκατάσταση μιας αποθήκης του 1924 στο Los Angeles στην California. Η μεταβολή περιελάμβανε την αφαίρεση των υπαρχόντων διαχωριστικών τοίχων για να δημιουργηθούν νέοι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.