akzo nobel idea

Ιδιόμορφη οροφή από φύλλα χάλυβα με τα χρώματα της Akzo Nobel

  • Ritz & Ghougassian

Tο αρχιτεκτονικό γραφείο Ritz & Ghougassian, αναλαμβάνει να σχεδιάσει το Bentwood café. Το κτίριο που επιλέγεται φέρει σπουδαία ιστορία από τις προηγούμενες χρήσεις του, η οποία καταφέρνει υλικά αλλά και συναισθηματικά, να εισβάλει υπέροχα, μέσω του σχεδιασμού, στην σύγχρονη λειτουργία του.
Στην οροφή φύλλα χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν για να σχηματίσουν μια βαθιά οριζόντια μορφή, η οποία οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι θα δημιουργήσει «θύλακες φωτός και σκιάς, όγκου και οικειότητας». Άλλωστε η οδηγία του ιδιοκτήτη ήταν να σχεδιαστεί ένα καφέ «όπως θα έπρεπε να αισθάνεται κανείς το καφέ». Φαίνεται πως οι Ritz & Ghougassian κατάφεραν να σχεδιάσουν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο με νέα στοιχεία, που αποτίνει όμως φόρο τιμής στα ιστορικά αρχέτυπα του τόπου και ταξιδεύει νοσταλγικά στις ιστορίες του.

KTIRIO AKZO NOBEL Bentwood 01

Στοιχεία έργου

Εταιρεία: Akzo Nobel
Αρχιτέκτων: Ritz & Ghougassian
Τοποθεσία: Φιτζρόι, Μελβούρνη
Έτος Κατασκευής: 2018
Φωτογραφία: Tom Blachford

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση παιδικού δωματίου

Διαμόρφωση παιδικού δωματίου

Οι αρχιτέκτονες γέμισαν με φυτά και δέντρα το εσωτερικό αυτού του σπιτιού στο Βιετνάμ, για να το συνδέσουν με το πάρκο με το οποίο γειτνιάζει. Το παιδικό δωμάτιο δίνει την…
Εμφανές σκυρόδεμα στο εσωτερικό κατοικίας

Εμφανές σκυρόδεμα στο εσωτερικό κατοικίας

Τοποθετημένο μέσα σε ένα οικόπεδο στο Lambeth του νότιου Λονδίνου, αυτό το έργο από το studio αρχιτεκτονικής Carmody Groarke, συνδυάζει μια νέα ιδιωτική κατοικία με άφθονο χώρο για χρήση εργαστηρίου. Οι…
Διαμόρφωση χώρου υποδοχής

Διαμόρφωση χώρου υποδοχής

Στο φαρμακείο Mole στον Πειραιά, ο χώρος υποδοχής στο επίπεδο του ισογείου διαμορφώνεται με φύλλα διάτρητου αλουμινίου, επισημαίνοντας τη λειτουργία του χώρου. Στην κατασκευή ενσωματώνεται τεχνητός φωτισμός, αναδεικνύοντας τα μοτίβα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.