Εμφανές σκυρόδεμα στο εσωτερικό κατοικίας

  • Carmody Groarke

Τοποθετημένο μέσα σε ένα οικόπεδο στο Lambeth του νότιου Λονδίνου, αυτό το έργο από το studio αρχιτεκτονικής Carmody Groarke, συνδυάζει μια νέα ιδιωτική κατοικία με άφθονο χώρο για χρήση εργαστηρίου. Οι καθαροί εσωτερικοί χώροι του σπιτιού έχουν φωτιστεί από μέταλλο και μάρμαρο ενώ ένα ευρύχωρο μονοπάτι οδηγεί σε μια υπόγεια πισίνα, που φωτίζεται. Ένα τζάκι χυτοσιδήρου λειτουργεί σαν σημείο εστίασης στον ενιαίο χώρο, ο οποίος βλέπει σε μια πληθώρα από υπαίθριους χώρους με τη μορφή βεράντας. Το κυρίως υπνοδωμάτιο και το ιδιωτικό του μπάνιο οδηγούν στον κήπο του αίθριου. 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Αρμονικός συνδυσμός χρωμάτων και υφής ξύλου, γυαλιού και εμφανούς σκυροδέματος σε κατοικία στη Σιγκαπούρη. Φωτογραφία Aaron Pocock. 
Δάπεδο και τοίχος από σκυρόδεμα

Δάπεδο και τοίχος από σκυρόδεμα

Το δάπεδο από βιομηχανικό γυαλισμένο σκυρόδεμα και ο τοίχος με το "σανιδωτό" σκυρόδεμα είναι σε χρωματική αρμονία με το βραχώδες τοπίο της εξοχικής κατοικίας στη Νέα Ζηλανδία. Φωτογραφία Marina Mathews.
Στοές τραίνου μετατρέπονται σε γραφεία

Στοές τραίνου μετατρέπονται σε γραφεία

Επτά σιδηροδρομικές στοές στο Νότιο Λονδίνο μετατράπηκεν σε γραφεία για την εταιρεία "Monmouth Coffee". Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν χώρους εργασίας με απλά υλικά, που εστιάζουν στο βιομηχανικό περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.