Χώρος υποδοχής σε ιατρείο

Σε δερματολογικό ιατρείο στα Ιωάννινα, ο χώρος υποδοχής οριοθετείται από έναν ιδιαίτερο πάγκο σε λιτές γραμμές και από μια ξύλινη ψευδοροφή, που ενσωματώνει το φωτισμό του. Οι αποχρώσεις του γκρι μαζί με το ξύλο δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικό αποτέλεσμα, το οποίο εντείνεται με τη χρήση κρυφού φωτισμού. Βασικό στοιχείο του χώρου αποτελεί ο επιμήκης, ξύλινος πάγκος του καθιστικού, που πλαισιώνεται από τα δομικά στοιχεία του χώρου και μοιάζει να αιωρείται ανάμεσά τους. Η συνέχεια του ξύλου στον τοίχο αποτελεί το ιδανικό φόντο, δίνοντας συγχρόνως μια ενότητα στην κατασκευή. . Η χρήση του ξύλου, το σκουρόχρωμο δάπεδο, η επιλογή υφασμάτων σε έντονους χρωματισμούς δημιουργούν ισορροπημένες αντιθέσεις, δίνοντας στο χώρο τις απαραίτητες εντάσεις. Φωτογραφίες: Δημήτρης Σπύρου.

KTIRIO DermaClinic 01

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινο διαχωριστικό

Ξύλινο διαχωριστικό

Ξύλινο διαχωριστικό ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο σε μονοκατοικία στις Η.Π.Α. Tο ζεστό χρώμα του ξύλου συνδυάζεται αρμονικά με το σκυρόδεμα στο δάπεδο και την λευκή οροφή. 
Ξενοδοχείο σε κτίριο του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ

Ξενοδοχείο σε κτίριο του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ

Στο εσωτερικο του κελύφους ενός κτιρίου του 19ου αιώνα, με νεο-γοτθική πρόσοψη, κατασκευάστηκε ένα υπερσύγχρονο μοντέρνο ξενοδοχείο. Το αίθριο του κτιρίου στεγάστηκε με μεταλλική κατασκευή και φιλοξένησε εστιατόριο και κοινόχρηστους…
Προέκταση δαπέδου ως τραπεζαρία

Προέκταση δαπέδου ως τραπεζαρία

Ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες Hardel + Libihan να σχεδιάσουν μία κατοικία στο Παρίσι όπου είχαν να αντιμετωπίσουν έναν χώρο σε δύο επίπεδα με υψομετρικές διαφορές. Στο τέλος του δωματίου βρισκόταν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.