Διαμόρφωση υπαίθριων χώρων σε ανακαίνιση ξενοδοχείου στη Μύκονο

Το "Branco" είναι ένα ξενοδοχείο 21 δωματίων στην αμμώδη παραλία του Πλατύ Γιαλού, στη Μύκονο. Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό το έργο ανακαίνισης ήταν η διατήρηση του αποτυπώματος του υφιστάμενου κτιρίου. Το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά βιώνεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια σειρά στεγασμένων εξωτερικών ζωνών, ώστε να γίνεται μια σταδιακή μετάβαση από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους διαδοχικά. Έτσι εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι επιπλέον χώροι. Με την προσθήκη παραδοσιακής αυλής στην είσοδο κάθε δωματίου το συνολικό εμβαδό του διπλασιάστηκε. Κάθε βεράντα διαθέτει ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο χτιστό κρεβάτι "Odas" και μια πισίνα με τζακούζι.
Ο κοινόχρηστος εξωτερικός χώρος επικεντρώνεται γύρω από τη νεόκτιστη πισίνα και τη βεράντα της. Ξύλινα κιγκλιδώματα με ξύλινα δοκάρια έχουν κατασκευαστεί στην περίμετρο της πισίνας για να δίνουν την εντύπωση ότι επιπλέουν στην επιφάνεια. Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio. Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Είσοδος κατοικίας

Είσοδος κατοικίας

Διαμόρφωση κεντρικής εισόδου σε κατοικία στη Σιγκαπούρη, στην οποία η δίφυλλη ξύλινη πόρτα και το στέγαστρο ενσωματώνονται στην περίφραξη από κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία. Αρχιτεκτονική μελέτη: Wallflower Architecture + Design, Φωτογραφία:…
Υπαίθριο καθιστικό σε εξοχική κατοικία

Υπαίθριο καθιστικό σε εξοχική κατοικία

O αύλειος χώρος λειτουργεί ως "πλάτωμα" θέασης. Το υπαίθριο καθιστικό διαμορφώνεται ως φυσική προέκταση του πέτρινου τοιχίου, που οριοθετεί τη φύτευση, υιοθετώντας τη μινιμαλιστική μορφή ενός προβόλου. "Hide and seek",…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.