Διαμόρφωση υπαίθριων χώρων σε ανακαίνιση ξενοδοχείου στη Μύκονο

Το "Branco" είναι ένα ξενοδοχείο 21 δωματίων στην αμμώδη παραλία του Πλατύ Γιαλού, στη Μύκονο. Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό το έργο ανακαίνισης ήταν η διατήρηση του αποτυπώματος του υφιστάμενου κτιρίου. Το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά βιώνεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια σειρά στεγασμένων εξωτερικών ζωνών, ώστε να γίνεται μια σταδιακή μετάβαση από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους διαδοχικά. Έτσι εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι επιπλέον χώροι. Με την προσθήκη παραδοσιακής αυλής στην είσοδο κάθε δωματίου το συνολικό εμβαδό του διπλασιάστηκε. Κάθε βεράντα διαθέτει ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο χτιστό κρεβάτι "Odas" και μια πισίνα με τζακούζι.
Ο κοινόχρηστος εξωτερικός χώρος επικεντρώνεται γύρω από τη νεόκτιστη πισίνα και τη βεράντα της. Ξύλινα κιγκλιδώματα με ξύλινα δοκάρια έχουν κατασκευαστεί στην περίμετρο της πισίνας για να δίνουν την εντύπωση ότι επιπλέουν στην επιφάνεια. Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio. Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αίθριο σε πισίνα

Αίθριο σε πισίνα

Σε μονοκατοικία στη Σιγκαπούρη, το αίθριο συντίθεται με δέντρα και νερό και λειτουργεί ως ένας ανοιχτός μεταβατικός χώρος, που αποτελεί τον πυρήνα της κατοικίας. Φωτογραφίες: Derek Swalwell.
Φυτεμένα δώματα σε ξενοδοχείο

Φυτεμένα δώματα σε ξενοδοχείο

Βασικός στόχος του σχεδιασμού του ξενοδοχείου ήταν να ενισχύσει την αντίληψη του χρήστη, αναφορικά με το μέγεθος του χώρου. Μέσα από την ογκοπλαστική διάσπαση των κτιριακών μονάδων με τα φυτεμένα…
Ιδιωτικός αστικός κήπος κατοικίας

Ιδιωτικός αστικός κήπος κατοικίας

Ο σχεδιασμός της κατοικίας "The Garden House" δίνει έμφαση στα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών αστικών κήπων, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης εντός των πόλεων. Η ενσωμάτωση των χώρων πρασίνου στο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.