Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου

Το οικόπεδο βρίσκεται σε απόμερο και ήσυχο σημείο της Πάρου. Έχει δυτικό προσανατολισμό με θέα την Αντίπαρο και τα διάφορα μικρά νησάκια του περάσματος. Μορφολογικά, η εν λόγω κατοικία έχει την πλαστικότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, προσαρμοσμένη όμως στη σύγχρονη αντίληψη. Πέτρινοι και λευκοί όγκοι εναλλάσσονται και εισχωρούν ο ένας στον άλλον, σχηματίζοντας έντονες σκοτίες ή κατακόρυφα στενόμακρα υαλοστάσια στις συνδέσεις τους. Πλατιά χαντάκια φύτευσης αποστασιοποιούν τα κτίρια από τις βεράντες, διασπώντας την κλίμακα των κτιστών επιφανειών. Φωτογραφίες: Βασίλης Σκοπελίτης

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Η σκάλα διαμορφώνεται με πλάκες εμφανούςσκυροδέματος σε διαφορετικά μεγέθη με απόσταση μεταξύ τους ώστε να τοποθετείται φωτισμός ανάμεσα στα σκαλοπάτια.
Εξωτερικό κλιμακοστάσιο κατοικίας

Εξωτερικό κλιμακοστάσιο κατοικίας

Διαμόρφωση κλιμακοστασίου σε υπαίθριο χώρο εξοχικής κατοικίας στη Σέριφο από πατητή τσιμεντοκονία, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με το ξύλινο στέγαστρο και την επέδυση πέτρας. Φωτογράφοι: Γιάννης Κόντος, Παναγιώτης Βουμβάκης
Περίφραξη μονοκατοικίας στην Κηφισιά

Περίφραξη μονοκατοικίας στην Κηφισιά

Στις εξωτερικές όψεις χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα παντζούρια ειδικού τύπου, που διαμορφώνουν ενιαίες ξύλινες όψεις με οριζόντιες μόνο γραμμές, μοτίβο που επαναλαμβάνεται στην ειδική μεταλλική περίφραξη. Το ίδιο ξύλο έχει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.