Διαμόρφωση ημιυπαίθριου χώρου σε μονοκατοικία

  • Mario Gonzalez - Χριστίνα Μάλαμα

Το κτίριο χωροθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε κατά την είσοδο σ' αυτό να "καδράρεται" η πισίνα, μία λωρίδα θάλασσας και η "πυραμίδα" του Ταϋγέτου στο βάθος. Αυτή η αρμονική αλληλουχία τονίζεται και με την κατάλληλη χρήση των υλικών (μάρμαρο, πέτρα και ξύλο). Το ίδιο μάρμαρο έχει επενδύσει γραμμικά την "πλατεία" πριν από την είσοδο και τον ημιυπαίθριο χώρο, ενώ κατόπιν εισχωρεί στην πισίνα. Μονοκατοικία στο Καλαμάκι Μεσσηνίας. Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Δώμα με σύστημα συλλογής βρόχινου νερού

Δώμα με σύστημα συλλογής βρόχινου νερού

Σκοπός του σχεδιασμού της βιοκλιματικής θερινής κατοικίας "ROCKSPLIT" στην Κέα ήταν η εμπειρία του κυκλαδίτικου τοπίου μέσω της σχέσης της κατοικίας με το έντονα επικλινές έδαφος. Το σύστημα συλλογής βρόχινων…
Φωτοβολταϊκά και φυτεμένα δώματα σε ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια παγκοσμίως, με leed platinum

Φωτοβολταϊκά και φυτεμένα δώματα σε ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια παγκοσμίως, με leed platinum

Η "σκάλα της ενότητας", η οποία εμπνέεται από τους ολυμπιακούς κύκλους, αναπτύσσεται σε όλο το ύψος του κτιρίου και συνδέει όλους τους ορόφους μέσω ενός κεντρικού αίθριου. Αυτό το δρύινο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.