Διαμόρφωση εσωτερικής αυλής σε θερινή κατοικία

  • Dos Architects

Μία θερινή κατοικία στη Νότια Ιταλία σχεδιασμένη με προσέγγιση αφαιρετική, με κυβικούς λευκούς όγκους, ένα σχετικά αυστηρό εξωτερικό παιχνίδι με την τοπική γλώσσα. Στο κέντρο τοποθετείται ένα φωτεινό αίθριο με πισίνα. Η βεράντα σε επαφή με την πισίνα στεγάζεται από πέργκολα με καλαμιές ένα δροσερό καταφύγιο από τον δυνατό ήλιο. Οι χώροι διαβίωσης συνδέονται με τις μικρές αυλές τους μέσω μεγάλων υαλοστασίων συρόμενων θυρών και παραθύρων με ξύλινα κουφώματα. Μελέτη Dos Architects.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Η σκάλα διαμορφώνεται με πλάκες εμφανούςσκυροδέματος σε διαφορετικά μεγέθη με απόσταση μεταξύ τους ώστε να τοποθετείται φωτισμός ανάμεσα στα σκαλοπάτια.
Υπαίθριο καθιστικό σε κατοικία στη Νάξο

Υπαίθριο καθιστικό σε κατοικία στη Νάξο

Στις δύο ανεξάρτητες κατοικίες στη Νάξο, η πρόσβαση γίνεται με μία κοινή ενδιάμεση και ανοιχτή πορεία, που συνδέει τις υπαίθριες αυλές. Κάθε κατοικία αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.