Διαμόρφωση αίθριου σε κέντρο εκπαίδευσης

Η βασική σχεδιαστική αρχή της ταυτόχρονης αποστασιοποίησης – ενοποίησης σε αυτό το κέντρο ιδιωτικής εκπαίδευσης οργάνωσε τις αίθουσες διδασκαλίας ασύμμετρα ως προς το χώρο αναμονής. Γι’ αυτό το λόγο, η συνθετική δομή διαβάλλεται, με τρόπο που να δημιουργήσει ένα αίθριο, καθιστώντας το κτίριο μια κόγχη στο υφιστάμενο τοπίο. Το σημείο της αυλής αποτελεί το κέντρο της σύνθεσης, γύρω από το οποίο οργανώνονται οι επιμέρους λειτουργικές ενότητες. Στην ουσία, επιτρέπει τη χωρική αποστασιοποίηση της δεύτερης αίθουσας διδασκαλίας από το χώρο αναμονής, επιτρέποντας ωστόσο την οπτική επαφή με αυτόν.
Φωτογραφία: Creative Photo Room, Maria Efthymiou

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση δώματος με deck και φυτά

Διαμόρφωση δώματος με deck και φυτά

Το δώμα μιας μικρής μονοκατοικίας μετατράπηκε σε χώρο ευχάριστο και χρήσιμο, με τη διαμόρφωση ενός μικρού deck και ενός κήπου με βρύα. Φωτογραφία Stepan Vrzala.
Φυτεμένο δώμα

Φυτεμένο δώμα

Κατοικία στη Σιγκαπούρη. Το υπνοδωμάτιο στον όροφο ανοίγει με μεγάλα κουφώματα στην οροφή του καθιστικού, η οποία είναι φυτεμένη. Διάτρητα μεταλλικά συρόμενα πανέλα προσφέρουν ηλιοπροστασία. Ένα ξύλινο deck δίνει τη…
Δώμα με σύστημα συλλογής βρόχινου νερού

Δώμα με σύστημα συλλογής βρόχινου νερού

Σκοπός του σχεδιασμού της βιοκλιματικής θερινής κατοικίας "ROCKSPLIT" στην Κέα ήταν η εμπειρία του κυκλαδίτικου τοπίου μέσω της σχέσης της κατοικίας με το έντονα επικλινές έδαφος. Το σύστημα συλλογής βρόχινων…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.