Αποκατάσταση διαμερίσματος σε διατηρητέο κτίριο στην Ισπανία

  • Roberto Di Donato Architecture

Το 2017 το  αρχιτεκτονικό γραφείο Roberto Di Donato ολοκλήρωσε την απαιτητική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος που βρίσκεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 20ου αιώνα στην καρδιά της Βαλένθια. Το ύψος της οροφής θεωρήθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στοιχείο για την ανακαίνιση. Η δομή της στέγης αποκαταστάθηκε και διατηρήθηκε πλήρως εκτεθειμένη. Κανένα στοιχείο του νέου σχεδίου δεν έρχεται σε επαφή με τη στέγη, υπογραμμίζοντας το σεβασμό στο παρελθόν και επιτρέποντας την πλήρη αντίληψη του χώρου και του όγκου του διαμερίσματος.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Όψη με μεταλλικά πετάσματα

Όψη με μεταλλικά πετάσματα

Κτίριο γραφείων στην Ισπανία. Τα άσπρα πετάσματα από αλουμίνιο αποτελούν ένα δεύτερο, ανεξάρτητο, εξωτερικό κέλυφος για το κτίριο. Αυτά τα πετάσματα δημιουργούν παράλληλα έναν ενδιάμεσο χώρο που λειτουργεί ως ζώνη…
Ξύλινη επένδυση όψης κατοικίας

Ξύλινη επένδυση όψης κατοικίας

Ξύλινη ανοιγόμενη επένδυση που προσφέρει σκίαση, αλλά δεν εμποδίζει από το εσωτερικό τη θέα σε κατοικία στο στο Τέξας. Αρχιτέκτονας Alterstudio. Φωτογραφίες Paul Finkel | Piston Design and Jonathan H. Jackson.
Όψη με πέτρα και ξύλο

Όψη με πέτρα και ξύλο

Η παραθεριστική κατοικία Estrade βρίσκεται στα βουνά Laurentian κοντά στο Μόντρεαλ. Η ομαλή ένταξη του σπιτιού μέσα στο τοπίο μειώνει οπτικά το εμβαδόν της, περίπου 335m². Από το δρόμο είναι μόλις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.