Θερμοκήπιο προσαρτημένο σε κτίριο

Πρόκειται για κατασκευή που λειτουργεί ως θερμοκήπιο και έχει ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος. Είτε η κατασκευή είναι αυτοφερόμενη είτε στηριζόμενη στην κυρίως κατασκευή, θα πρέπει να παρέχει στατική επάρκεια, και να παραλαμβάνει φορτία σεισμού, ανέμου, χιονιού, κινητά φορτία Η/Μ ή άλλου εξοπλισμού και άλλα κινητά φορτία, ενώ θα πρέπει να πληροί αυστηρές απαιτήσεις υδατοστεγανότητας.
Ο σκελετός στήριξης των στοιχείων πλήρωσης μπορεί να είναι από ξύλο, αλουμίνιο με θερμοδιακοπή  ή σνθετικό υλικό. Το ξύλο, εφόσον επιλέγεται, θα πρέπει να είναι υψηλής πυκνότητας αλλά όχι με ιδιαίτερα τραχιά επιφάνεια.
Η περίμετρος των τοιχίων ή της πλάκας θεμελίωσης της γυάλινης επέκτασης πρέπει να είναι μονωμένη μέχρι το βάθος, στο οποίο μπορεί να φτάσει ο πάγος. Σε πολύ κρύα κλίματα η ανατολική και δυτική όψη της προσθήκης συνιστάται να κατασκευάζονται από αδιαφανή στοιχεία και να μονώνονται κατάλληλα.
Στην περίπτωση εφαρμογής συρόμενων συστημάτων αλουμινίου χρησιμοποιείται μηχανισμός κύλισης βαρέος τύπου. Μπορούν να πραγματοποιηθούν κατασκευές με απεριόριστο αριθμό φύλλων, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν και συστήματα με κρυμμένους οδηγούς κύλισης. Τα στόμια αερισμού πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα γα να είναι αποτελεσματικά στην αποβολή της θερμότητας όταν αυτή δεν είναι επιθυμητή, κυρίως κατά τη θερινή  περίοδο.
Ο αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με στόμια στην κορωνίδα των τοίχων ή στην κορωνίδα και στη βάση τους (διαγώνιος αερισμός) ή με στόμια στην οροφή της προσθήκης και στη βάση του τοίχου. Γενικώς πάντως, τα υαλοπετάσματα είναι σκόπιμο να αποτελούνται από ανοιγόμενα τμήματα και όχι από σταθερά.
'Ενα προσαρτημένο θερμοκήπιο σε κτίριο θα πρέπει να έχει και κάποια συστήματα σκίασης για την αποφυγή υπερθέρμανσης του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για την ολοκληρωμένη σκίαση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σκίαστρα τοιχωμάτων και οροφής.

  • Second Text:

    Τρόποι αερισμού της γυάλινης προσθήκης με στόμια εξαερισμού.
    α. Στην κορωνίδα των τοίχων.
    β. Στην κορωνίδα και στη βάση των τοίχων.
    γ. και δ. Στην οροφή και στη βάση του τοίχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Επένδυση όψεων με σύνθετα πετάσματα σε μεταλλικά κτίρια

Επένδυση όψεων με σύνθετα πετάσματα σε μεταλλικά κτίρια

Τα σύνθετα μεταλλικά πετάσματα με ενσωματωμένη θερμομόνωση χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως στις κατασκευές. Τα πετάσματα αυτά μειώνουν το συνολικό κόστος κατασκευής του κτιρίου, χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση, ενώ μερικοί τύποι αυτών μπορούν…
Αερισμός ξύλινης στέγης

Αερισμός ξύλινης στέγης

Ο αερισμός της στέγης είναι απαραίτητος για την εκτόνωση των διαχεόμενων υδρατμών και την αποφυγή συμπύκνωσής τους. Ανοίγματα αερισμού δημιουργούνται στα χαμηλά σημεία της περιμέτρου της στέγης αλλά και σε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.