Επιβραδυντές καυσαερίων χαλύβδινων λεβήτων

Η εξέλιξη των καυστήρων διασκορπισμού επέτρεψε την κατασκευή χαλύβδινων λεβήτων πετρελαίου με πιεστικό θάλαμο καύσης (λέβητες υπερπίεσης). Σ’ αυτούς τους λέβητες η καύση γίνεται σε πίεση μεγαλύτερη της ατμοσφαιρικής.
Η πίεση που επικρατεί στους θαλάμους των λεβήτων είναι απαραίτητη για την υπερνίκηση των αντιστάσεων (αντίθλιψη), που συναντούν τα καυσαέρια κατά τη διαδρομή τους προς την καμινάδα του λέβητα.
Αυτές οι αντιστάσεις δημιουργούνται από τους σχεδιαστές των λεβήτων, προκειμένου να επιβραδύνουν και να στροβιλίσουν τα καυσαέρια με σκοπό τη μεγαλύτερη μεταφορά θερμικής ενέργειας από τα καυσαέρια προς το νερό.
Αυτός ο στροβιλισμός επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση κατάλληλων επιβραδυντών στους αυλούς αερίου, οι οποίοι κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα και απαντώνται είτε σε ελικοειδή είτε σε πτερυγιοφόρο μορφή.
Μ' αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης θερμότητας στο θερμαινόμενο νερό μέσω των τοιχωμάτων των σωλήνων, ενώ μειώνονται οι θερμοκρασίες εξόδου των καυσαερίων, βελτιώνοντας το βαθμό απόδοσης του λέβητα.

  • Second Text:

    A. Πτερυγιοφόροι επιβραδυντές καυσαερίων για χαλύβδινους λέβητες.
    B. Χαλύβδινος λέβητας χαμηλών θερμοκρασιών που φέρει ελικοειδούς μορφής επιβραδυντές στους σωλήνες συναγωγής.

     

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Λέβητες αερίου

Λέβητες αερίου

H κατασκευαστική διαμόρφωση του λέβητα εξαρτάται από το είδος του καυσίμου και από τα υλικά κατασκευής. Oι λέβητες από την άποψη του χρησιμοποιούμενου καυσίμου διακρίνονται σε:• λέβητες εναλλακτικής καύσης, στους…
Μεταλλική καπνοδόχος τζακιού

Μεταλλική καπνοδόχος τζακιού

Οι μεταλλικές καπνοδόχοι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε νέες κατασκευές ή ανακαινίσεις και ανήκουν στην κατηγορία των άκαμπτων καπνοδόχων, αφού αποτελούνται από άκαμπτα μεταλλικά τεμάχια.Έχουν κυκλική ή ωοειδή διατομή, που…
Συστήματα κλιματιζόμενης οροφής

Συστήματα κλιματιζόμενης οροφής

Τα συστήματα ψυχόμενων οροφών (cooling ceilings) δεν επιφέρουν τις αρνητικές επιπτώσεις των συμβατικών συστημάτων κλιματισμού από την οροφή, όπως είναι ο θόρυβος και τα ρεύματα αέρα. Μία ψυχόμενη οροφή έχει άμεση επίδραση…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.