Το πρώτο ξενοδοχείο μηδενικών εκπομπών CO2 στη Δανία

Το 2021 στο ξενοδοχείο "Green Solution House", το οποίο βρίσκεται στο τουριστικό νησί Bornholm της Δανίας, πρόκειται να ανοίξει μία νέα πτέρυγα 24 δωματίων, σχεδιασμού των αρχιτεκτονικών γραφείων 3XN και GXN. Στην επέκτασή της θα υπάρχει επίσης μία αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς και ένας χώρος σπα. Η συγκεκριμένη πτέρυγα, επενδυμένη αποκλειστικά με ξύλο, πρόκειται να έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενικών εκπομπών CO2, γεγονός που συναντάται πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο στη Δανία.
Παρόλο το πλήγμα που υπέστη ο ξενοδοχειακός κλάδος λόγω του covid-19, το ξενοδοχείο αναμένει μεγάλη προσέλευση τουριστών, φέρνοντας στο προσκήνιο βιώσιμες πρακτικές κατασκευής, οι οποίες θα επικρατήσουν στο μέλλον. Πέρα από την ολοκληρωτική χρήση του ξύλου, η νέα πτέρυγα θα εφαρμόσει την τεχνική της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, αξιοποιώντας στο έπακρο τη χρήση τους - ακόμα και στη διακόσμηση των δωματίων - ώστε να μην έχουν τη συνήθη κατάληξη σε συμβατικά απόβλητα κατεδάφισης.
Το παραπάνω έργο φιλοδοξεί να κάνει το αδύνατο πραγματικότητα, στοχεύοντας στην επίτευξη τόσο των επαγγελματικών, όσο και των κλιματικών στόχων, ειδικά στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το περίπου 40% των εκπομπών του CO2. Οι εργασίες κατασκευής της πτέρυγας έχουν ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2020 και πρόκειται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.