"Τα κάστρα της βιομηχανίας", πανελλήνιο συνέδριο του Τ.Ε.Ε. / Τ.Κ.Μ.

Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς, διοργανώνει πανελλήνιο συνέδριο αρχιτεκτονικής με τίτλο "Τα κάστρα της βιομηχανίας - Αποκατάσταση, επανένταξη, αξιοποίηση", το οποίο θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2022 στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο θα έχει στόχο να διερευνήσει θέματα που αφορούν στην καταγραφή και διαχείριση σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων που σήμερα αποτελούν στοιχεία μνήμης.
Θα είναι ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με ή χωρίς ανακοίνωση. Οι εισηγήσεις θα είναι πρωτότυπες, θεωρητικές και εφαρμοσμένες, ενώ το συνέδριο θα λήξει με διατύπωση πορισμάτων. Θα εκδοθεί τόμος με τα πρακτικά, στον οποίο θα συμπεριληφθούν όλες οι εισηγήσεις.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του συνεδρίου, θα διοργανωθεί έκθεση με δυο θεματικές ενότητες:
• Βραβευμένες μελέτες αρχιτεκτονικών έργων, οι οποίες διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (27 συμμετοχές).
• Διπλωματικές εργασίες, επιλεγμένες από τμήματα και αρχιτεκτονικές σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων (30 συμμετοχές).
Η έκθεση θα συνοδεύεται από έκδοση σχετικού λευκώματος παρουσίασης όλων των συμμετοχών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα www.castlesofindustry.com ή να επικοινωνήσει με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου στα τηλέφωνα 2310883121 / 2310228320 ή ηλεκτρονικά στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.