Πώς να κάνετε αίτηση για δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο

Μπορεί ο κατασκευαστικός κλάδος να είχε πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, αλλά πλέον γίνονται όλο και περισσότερες επενδύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε αίτηση για δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο.

Δώστε βάση στο βιογραφικό
Η δημιουργία βιογραφικού είναι το άλφα και το ωμέγα για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε. Είτε έχετε χρόνια εμπειρίας είτε μόλις κάνετε τα πρώτα σας βήματα, το βιογραφικό σας πρέπει να αναδυκνύει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τον χαρακτήρα σας.

Εκπονήστε μια «μελέτη»
Όπως κάθε πετυχημένο έργο, έτσι και η σύνταξη του βιογραφικού σας, απαιτεί τη εκπόνηση μιας μελέτης. Και μπορεί να μην αναφερόμαστε σε κάποια κατασκευαστική μελέτη, αλλά το στάδιο αυτό είναι εξίσου σημαντικό.
Βρείτε άτομα της ίδιας ειδικότητας που δραστηριοποιούνται ήδη στον κλάδο και διαβάστε προσεκτικά τα βιογραφικά τους. Έπειτα, καταγράψτε ποια είναι τα κοινά τους στοιχεία και πώς αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για το δικό σας βιογραφικό.

Δημιουργήστε το δικό σας βιογραφικό
Αφού πλέον έχετε μια καλή ιδέα για το πώς να δομήσετε το βιογραφικό σας και τι να συμπεριλάβετε, προχωρήστε στη δημιουργία του.
Ξεκινήστε με τα προσωπικά σας στοιχεία και βεβαιώθείτε ότι είναι σωστά και αποπνέεουν επαγγελματισμό. Προσέξτε ιδιαίτερα τη διεύθυνση του email σας, η οποία δεν θα πρέπει να περιέχει φράσεις ή λέξεις που μπορεί να σας εκθέσουν.
Συνεχίστε με την παρουσίαση της προϋπηρεσίας σας, παραθέτοντας την εργασιακή σας εμπειρία ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη θέση που κατείχατε. Έπειτα, αναδείξτε τις σπουδές, τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας.
Ολοκληρώστε το βιογραφικό σας προσθέτοντας προαιρετικά μια παράγραφο, όπου θα αναφέρετε τον λόγο που σας ενδιαφέρει η εν λόγω θέση εργασίας, καθώς και διακριτικές εικαστικές πινελιές.

Αναζητήστε σχετικές θέσεις εργασίας
Τώρα που έχετε επιμεληθεί κατάλληλα το βιογραφικό σας, ήρθε η ώρα να δράσετε.
Μερικές φορές, η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο μπορεί να είναι πιο εύκολη απ΄ ό,τι νομίζετε. Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συχνούς τρόπους για να βρείτε σχετικές θέσεις εργασίας.

Networking
Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά και στον επαγγελματικό τομέα.
Η συμμετοχή σε event, σεμινάρια και ημερίδες που σχετίζονται με την ειδικότητά σας μπορεί να σας φέρει σε επαφή με τα κατάλληλα άτομα. Απλώς φροντίστε να είστε ανοιχτοί σε γνωριμίες, και πού ξέρετε, ίσως έτσι να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας.

Αναζήτηση Αγγελιών
Σήμερα είναι πολύ εύκολο να αναζητήσετε αγγελίες εργασίας, χωρίς πολύ κόπο. Ακόμη και μια απλή αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης της Google, θα σας εμφανίσει χιλιάδες αποτελέσματα και θα σας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε σε εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης αγγελιών ή σε πλατφόρμες εύρεσης εργασίας.
Κατά την αναζήτησή σας, εισαγάγετε την ειδικότητά σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα εμφανίζονται μόνο σχετικά αποτελέσματα.

Ευκαιρίες Απασχόλησης
Τέλος, αναζητήστε κατασκευαστικές εταιρείες και επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους. Πολλές από αυτές, και ειδικότερα οι μεγαλύτερες, διαθέτουν μια σελίδα όπου αναρτούν αγγελίες εργασίας, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες τους. Θα ξεχωρίσετε την εν λόγω σελίδα, αφού συνήθως έχει ως τίτλο «Ευκαιρίες Απασχόλησης» ή «Καριέρα».
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δράσετε πιο στοχευμένα και να κάνετε αίτηση σε συγκεκριμένες εταιρείες που πραγματικά σας ενδιαφέρουν.

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.