"ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" - Εκδήλωση από το ΚΤΙΡΙΟ

 

Για Live Streaming πατήστε ΕΔΩ  

Το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 17.00, εκδήλωση με θέμα: "ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ",
η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τους εκπροσώπους των τεχνικών εταιρειών και τους δημιουργούς τους τα παρακάτω έργα:

• ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - Τεχνική Εταιρεία INTRAKAT
Πολύ σημαντικό έργο για την αύξηση της δυναμικής της Θεσσαλονίκης στον τομέα των αερομεταφορών, με την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων και της επισκεψιμότητάς της, όπως και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού της.
Ομιλητές: 
Φάνης Μπομπότης, Λουκάς Μπομπότης, αρχιτέκτονες                   
Δημήτρης Ταμβάκης, project director ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Παναγιώτης Κορακίτης, δ/τής έργου ΙΝΤΡΑΚΑΤ

• ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΟΓΓΟΥ - "ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ" - Τεχνική Εταιρεία REDEX Α.Ε., Construction Manager FOCAL
Η επιτυχής αποκατάσταση του Μεγάρου Λόγγου -το "Κόκκινο Σπίτι" όπως το γνωρίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης- το οποίο από το 1983 καταγράφηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο.

Ομιλητές: 
Γιώργος Παυλίδης, Βασιλική Μάσεν, αρχιτέκτονες
Απόστολος Κοκκίνης, πολιτικός μηχανικός REDEX ΑΕ
Περσεφόνη Θεοχάρη, πολιτικός μηχανικός FOCAL 

• ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τεχνική Εταιρεία ΑΚΤΩΡ ATE
Η "καρδιά του Μετρό", που πρόκειται να προσφέρει την εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιακών μέσων και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης. 
Ομιλητές: 
Πολυξένη Αντωνίου, αρχιτέκτων ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
Λεωνίδας Κωτούλας, πολιτικός μηχανικός ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ 

Η ιδέα να παρουσιαστούν αυτά τα ποιοτικά έργα υποδομής και η ποιοτική αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου, που ολοκληρώνονται στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε από την επιθυμία να αναδειχθεί η σημασία τους στον εκσυγχρονισμό της πόλης, ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και οι παράγοντες της και να αρχίσει να εμπλουτίζεται άμεσα, με περισσότερα σημαντικά και ποιοτικά έργα υποδομής. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είναι ο εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Επιβατικού Σταθμού στο Λιμάνι, η υλοποίηση της Εξωτερικής Περιφερειακής της πόλης, η επέκταση της παραλιακής οδού μέχρι την Περαία, ο Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και η Διαμόρφωση της Έκθεσης στο κέντρο και του Δάσους Σέιχ-Σου, η κατασκευή μεγάλων Υπόγειων Πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης κ.ά. και να ξεκινήσει η ποιοτική αποκατάσταση κι άλλων σημαντικών παλαιών κτιρίων που θα κοσμούν την πόλη.
Η ενεργοποίηση των πολιτών και των παραγόντων της προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε θα της προσδώσει ισχυρή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Παράλληλα, θέλουμε να αναδειχθεί η αξία και οι δυνατότητες υλοποίησης των τεχνικών εταιριών, των αρχιτεκτόνων, των επαγγελματιών του χώρου και γενικότερα οι δυνατότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Κατασκευών.

08.XORHGOI 1360

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.