Ξεναγήσεις στην έκθεση "Europa Nostra Βραβεία 1978-2019"

Με την ευκαιρία της έκθεσης "Europa Nostra Βραβεία 1978-2019", που διοργανώνεται από 12 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019, στο χώρο του μνημείου του Φετιχέ Τζαμί, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού οργανώνει μία σειρά ξεναγήσεων στο χώρο της έκθεσης τα Σάββατα του Νοεμβρίου στις 12.00 από μελετητές, οι οποίοι έχουν βραβευθεί μέσα από τα έργα τους, και από κορυφαίους επιστήμονες, που έχουν στηρίξει τη δράση της ΕΛΛ.ΕΤ. και της Europa Nostra.
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Αθήνα έργα αποκατάστασης, βραβευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Europa Nostra. Στο εξαιρετικά αναστηλωμένο κτίριο του Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά, Αθηναίοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για εμβληματικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, αλλά και έργα που έλαβαν πανευρωπαϊκή διάκριση για την υψηλή ποιότητά τους, στην έκθεση "Europa Nostra Βραβεία 1978-2019". Ανάμεσά τους, παρουσιάζεται και το βραβευμένο πρόγραμμα "Μονοπάτια Πολιτισμού" της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο απέσπασε φέτος το μόνο ευρωπαϊκό βραβείο για την πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα μας .
Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.ellet.gr.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.