"Μουσείο Συναισθημάτων": ετήσιος διεθνής διαγωνισμός αρχιτεκτονικής

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός "Museum of Emotions" είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και φοιτητές αρχιτεκτονικής, με στόχο τη δημιουργία ενός μουσείου που θα διερευνά και θα εκθέτει τα ανθρώπινα συναισθήματα. Η έννοια του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν προτάσεις που θα ενσωματώνουν τις διαφορετικές εκφάνσεις των συναισθημάτων μέσα από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό των χώρων.
Ο σκοπός του μουσείου αυτού είναι να λειτουργεί ως ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν, να κατανοήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με διάφορους τρόπους. Η πρόκληση για τους συμμετέχοντες είναι να δημιουργήσουν χώρους που θα μπορούν να προκαλέσουν και να ενισχύσουν συναισθήματα μέσω της αρχιτεκτονικής τους μορφής, του φωτισμού, των υλικών, και της συνολικής εμπειρίας που θα προσφέρουν.
Τα βασικά χαρακτηριστικά και κριτήρια του διαγωνισμού συνήθως περιλαμβάνουν:
• Καινοτομία και Δημιουργικότητα: Οι συμμετοχές πρέπει να επιδεικνύουν πρωτοτυπία και δημιουργικότητα στην αρχιτεκτονική σύλληψη και τον σχεδιασμό των χώρων.
• Λειτουργικότητα: Οι προτάσεις πρέπει να είναι λειτουργικές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών και των εκθεμάτων.
• Αισθητική: Η αισθητική των χώρων πρέπει να είναι τέτοια που να ενισχύει την εμπειρία των συναισθημάτων.
• Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα: Οι προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και να ενσωματώνουν βιώσιμες πρακτικές.
Ο διαγωνισμός συχνά συνοδεύεται από βραβεία και αναγνώριση για τις καλύτερες προτάσεις, ενώ οι νικητές ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να δουν τις προτάσεις τους να υλοποιούνται.
Η καταλητική προθεσμία εγγραφής για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "Museum of Emotions" είναι στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ θα δοθούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 7.000 € στις 3 καλύτερες προτάσεις από αρχιτεκτονικές ομάδες και σε 1 φοιτητική.
Περισσότερες πληροφορίες στο site του διαγωνισμού: https://architecturecompetitions.com/museumofemotions5/

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.