Η Daikin προτείνει αξιόπιστες συμβουλές για σωστή απόδοση και υγιεινό περιβάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Η Daikin δίνει απλές συμβουλές και προτάσεις για τον γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του κλιματιστικού. Χάρη σε αυτές, διασφαλίζεται υψηλή απόδοση, μαζί με δροσερό και ευχάριστο κλίμα, στο σπίτι.

Οι ειδικοί της Daikin προτείνουν:
Καθαρισμός του κλιματιστικού
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται είναι ο καλός καθαρισμός του κλιματιστικού πριν από τη συστηματική του χρήση κατά τις πολύ ζεστές ημέρες, όπου θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία. Λόγω της συγκέντρωσης σκόνης που εγκαθίστανται στο εσωτερικό και στα φίλτρα, η πρόταση είναι αυτά να καθαρίζονται μια φορά το μήνα με κρύο ή χλιαρό νερό (ποτέ καυτό) και να επανατοποθετούνται. Επίσης, πρέπει να γίνεται συχνή καθαριότητα και αερισμός του χώρου καθημερινά, ώστε να αποφεύγεται η ανακύκλωση του ίδιου αέρα, που πιθανώς να είναι επιβλαβής.
                                                                                                                                                                           
Φροντίδα εσωτερικής μονάδας
Αναγκαίος και βασικός θεωρείται και ο σωστός και τακτικός καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, όπως για παράδειγμα οι γρίλιες. Με αυτό τον τρόπο, η σκόνη δεν συσσωρεύεται στο εσωτερικό, αλλά ούτε επιστρέφει στον χώρο.

Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας
Η μονάδα που βρίσκεται εκτός σπιτιού, μπορεί πολύ απλά να καθαριστεί με λίγο κρύο ή χλιαρό νερό (ποτέ καυτό). Προσοχή: θα πρέπει να έχουμε κόψει το ρεύμα πριν από οποιαδήποτε εργασία καθαρισμού! Σημαντικό είναι να δοθεί προσοχή στο σωληνάκι αποβολής νερού, το οποίο πρέπει να είναι καθαρό και όχι μπλοκαρισμένο, ώστε να επιτρέπει τη σωστή ροή νερού στο κλιματιστικό. Επίσης, η μονάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από εμπόδια, όπως έπιπλα κήπου ή φυτά, για να παρέχεται σωστή κυκλοφορία αέρα στο κλιματιστικό.                

Λειτουργία κλιματιστικού και φυσικά φαινόμενα
Μια πιθανή καταιγίδα εντός του καλοκαιριού, με αστραπές και ραδιοκύματα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει τη μη φυσιολογική λειτουργία ενός κλιματιστικού. Η πρόταση εστιάζει στη διακοπή της τροφοδοσίας ρεύματος, αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας ή απενεργοποιώντας τον διακόπτη ασφαλείας. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει επαναφορά της τροφοδοσίας ρεύματος για να πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση του κλιματιστικού.

Όταν η λυχνία λειτουργίας του κλιματιστικού δεν ανάβει
Σε αυτήν την περίπτωση οι ειδικοί της Daikin προτείνουν πρωτίστως να επιβεβαιωθεί ότι: ο γενικός διακόπτης δεν είναι κατεβασμένος και η ασφάλεια δεν είναι καμένη, το καλώδιο ρεύματος είναι καλά συνδεδεμένο στην πρίζα, δεν υπάρχει διακοπή ρεύματος, το τηλεχειριστήριο έχει καινούριες μπαταρίες και ο χρονοδιακόπτης δεν έχει προγραμματιστεί λανθασμένα.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.