Εορταστική εκδήλωση "30 χρόνια ΚΤΙΡΙΟ" με έκθεση αρχιτεκτονικού έργου & βράβευση κτιρίων

Mε μια ξεχωριστή εκδήλωση στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων που διοργάνωσε το περιοδικό "ΚΤΙΡΙΟ" στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων κυκλοφορίας και συνεισφοράς του στο χώρο της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών, σε μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα με την παρουσία πολλών αρχιτεκτόνων, μηχανικών, συνεργατών και φίλων.
Σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 έκθεση αρχιτεκτονικού έργου με τα 200 κτίρια, που δημοσιεύτηκαν στα τεύχη του περιοδικού από το 1986 έως το 2016, ταξινομημένα σε πέντε κατηγορίες. Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ανοικτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που διεξήγαγε το "ΚΤΙΡΙΟ" στην ιστοσελίδα του (www.ktirio.gr) στο διάστημα από 1η Απριλίου έως 13 Ιουνίου 2016 (Α' φάση) και από 15 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2016 (Β' φάση), αναδεικνύοντας τα 15 δημοφιλέστερα κτίρια και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους αρχιτέκτονες.

 

Βίντεο από την εκδήλωση του περιοδικού "ΚΤΙΡΙΟ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 

Για το όραμα, την ίδρυσή του το 1986, και τη μετέπειτα πορεία του περιοδικού, μίλησαν οι ίδιοι οι ιδρυτές του, ο εκδότης Πέτρος Παπαϊωάννου και η διευθύντρια σύνταξης Δήμητρα Τσιώρα - Παπαϊωάννου, και αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια για έγκυρη τεχνική ενημέρωση, για την προώθηση της αρχιτεκτονικής και την αναβάθμιση της ποιότητας των κατασκευών στην Ελλάδα. Παράλληλα, ευχαρίστησαν όλους τους συνεργάτες τους, τις εταιρείες δομικών υλικών, τους αναγνώστες και συνδρομητές αλλά και όλους τους προσκεκλημένους. 
 

  
Πέτρος Παπαϊωάννου                             Δήμητρα Τσιώρα
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ Τόνια Κατερίνη, ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ Δημήτρης Ησαΐας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Ηλίας Κωνσταντόπουλος.


  
Γιώργος Στασινός                                  Τόνια Κατερίνη  

  
     Δημήτρης Ησαΐας                              Ηλίας Κωνσταντόπουλος
 

 

Άποψη της έκθεσης με τα 200 κτίρια.

 

Στην τελετή απονομής που ακολούθησε ανακοινώθηκαν τα τρία έργα κάθε κατηγορίας που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά τη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, σε σύνολο ψήφων 6.643.
Πιο συγκεκριμένα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
1. Μονοκατοικία στην Αθήνα, 314 architecture studio - Παύλος Χατζηαγγελίδης.
2. Πέτρινη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο,Whitebox Architects / Πάνος Κοκκαλίδης, Αλίκη Τριανταφυλλίδου, Άννα Δρέλλα.
3. Κατοικία στην Αίγινα, Ελένη Σφακιανάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
1."Plane house", Κατοικία στις Σποράδες, K-studio - Δημήτρης Καραμπατάκης, Κωνσταντίνος Καραμπατάκης.
2. Εξοχική κατοικία στη Σύρο, «ΧΩΡΟγράφοι» – Κατερίνα Δούναβη, Μηνάς Μπουγιούρης.
3. Κατοικία στο Ακρωτήρι των Χανίων, Αριστομένης Βαρουδάκης, Γιώργος Βαρουδάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
1. Βιοκλιματικό οινοποιείο στην Αττική, Έλενα Σταυροπούλου, Γιώργος Σκούρτης, Δημήτρης Γκλιάτης.
2. Κατάστημα σουπερμάρκετ στην Κηφισιά, KLab architecture / Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.
3. Συγκρότημα γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας στην Αθήνα, Mario Botta, Ρένα Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου / SPARCH Αρχιτέκτονες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
1. Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση "LEED PLATINUM" στο Ψυχικό, Αλέξανδρος Σαμαράς & Συνεργάτες.
2. Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Bernard Tschumi Architects, Μιχάλης Φωτιάδης.
3. Μουσείο της ελιάς και του ελληνικού λαδιού στη Σπάρτη, Γραφείο μελετών “ΠΛEIAΣ E.Π.E.”
Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Oρέστης Bιγγόπουλος, Kατερίνα Γκιουλέκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
1. "Costa Navarino" στη Μεσσηνία, Μελετητική - Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη
2. Ξενοδοχείο "Blue Palace" στην Ελούντα, 3SK Στυλιανίδης, Αντώνης Στυλιανίδης, Βαγγέλης Στυλιανίδης και Κώστας Σιώνης.
3. Ξενοδοχείο "Themonies Luxury Suites" στη Φολέγανδρο, Μicro Team Architects / Γιώργος Κονδύλης, Ντιάνα Γιαννοπούλου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες ALUMIL, ELVIAL, EUROPA.
Υποστηρικτές οι εταιρείες: AKZO NOBEL, HAGER, IDEAL STANDARD, ISOMAT, KEBE, TRANE.
 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ηλίας Κωνσταντόπουλος στο γραφείο 314 architecture studio - Παύλος Χατζηαγγελίδης για τη "Μονοκατοικία στην Αθήνα" (1.116 ψήφοι). 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ηλίας Κωνσταντόπουλος στο γραφείο Whitebox Architects - Πάνος Κοκκαλίδης, Αλίκη Τριανταφυλλίδου, Άννα Δρέλλα για την "Πέτρινη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο" (1.096 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ηλίας Κωνσταντόπουλος στην Ελένη Σφακιανάκη για την "Κατοικία στην Αίγινα" (986 ψήφοι). 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ησαΐας στο γραφείο K-studio - Δημήτρης & Κωνσταντίνος Καραμπατάκης για το "Plane house, Κατοικία στις Σποράδες" (1.080 ψήφοι). 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ησαΐας στο γραφείο "ΧΩΡΟγράφοι" - Κατερίνα Δούναβη, Μηνάς Μπουγιούρης για την "Εξοχική κατοικία στη Σύρο" (875 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"
Το βραβείο απένειμε ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ησαΐας στους αρχιτέκτονες Αριστομένη & Γιώργο Βαρουδάκη για την "Κατοικία στο Ακρωτήρι των Χανίων" (831 ψήφοι). 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ"
Το βραβείο απένειμε η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Τόνια Κατερίνη στους αρχιτέκτονες Έλενα Σταυροπούλου, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Γκλιάτη για το "Βιοκλιματικό οινοποιείο στην Αττική" (1.261 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ"
Το βραβείο απένειμε η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Τόνια Κατερίνη στο γραφείο KLab architecture - Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος για το "Κατάστημα σουπερμάρκετ στην Κηφισιά" (813 ψήφοι).
 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ"
Το βραβείο απένειμε η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Τόνια Κατερίνη στο γραφείο SPARCH Αρχιτέκτονες - Ρένια Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου σε συνεργασία με τον Mario Botta για το "Συγκρότημα γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας στην Αθήνα" (793 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
Το βραβείο απένειμε ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και εκπρόσωπος του Ε.Ι.Α. Αναστάσιος Κωτσιόπουλος στο γραφείο Αλέξανδρος Σαμαράς & Συνεργάτες για το "Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση LEED PLATINUM στο Ψυχικό" (1.598 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
Το βραβείο απένειμε ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και εκπρόσωπος του Ε.Ι.Α. Αναστάσιος Κωτσιόπουλος στον αρχιτέκτονα Μιχάλη Φωτιάδη και στο γραφείο Bernard Tschumi Architects για το "Νέο Μουσείο Ακρόπολης" (1.069 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
Το βραβείο απένειμε ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και εκπρόσωπος του Ε.Ι.Α. Αναστάσιος Κωτσιόπουλος στο γραφείο μελετών "ΠΛΕΙΑΣ Ε.Π.Ε." - Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Ορέστης Βιγγόπουλος, Κατερίνα Γκιουλέκα για το "Μουσείο της ελιάς και του ελληνικού λαδιού στη Σπάρτη" (943 ψήφοι). 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"
Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής marketing του Ομίλου ALUMIL, Νίκος Σαλπιγγίδης στη Μελετητική - Γραφείο Μελετών Αλεξάνδρου Ν. Τομπάζη για το " Costa Navarino στη Μεσσηνία" (1.067 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"
Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ELVIAL, Γιώργος Καλογεράκης στο γραφείο 3SK Στυλιανίδης για το "Ξενοδοχείο Blue Palace στην Ελούντα" (825 ψήφοι).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ"
Το βραβείο απένειμε ο διευθύνων σύμβουλος της EUROPA, Λυμπάρης Κεβορκιάν στο γραφείο Micro Team Architects - Γιώργος Κονδύλης, Ντιάνα Γιαννοπούλου για το "Ξενοδοχείο Themonies Luxury Suites στη Φολέγανδρο" (819 ψήφοι).

 

Ο Κώστας Βαρώτσος, λίγο πριν την εκδήλωση, σε έναν τελικό έλεγχο
των βραβείων που ο ίδιος κατασκεύασε.
 

Υπό τους ήχους jazz μουσικής οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στην έκθεση αρχιτεκτονικής.

 

 

 


 




 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.