Έρχεται το the Architect Show

Το διήμερο  4 και 5 Μαΐου έρχεται το The Architect Show 2019, ένα event του χώρου της Αρχιτεκτονικής και του Design, στον εκθεσιακό χώρο Helexpo στο Μαρούσι.
Το tAS είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικές και Inspirational Διαλέξεις και workshops. Εστιάζει στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ως κανάλι διαλόγου μεταξύ αρχιτεκτόνων και ανθρώπων των υλικών.
Το ARCHISEARCH.gr σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει πολλά events στα οποία οι αρχιτέκτονες ενημερώνονται για τα Υλικά και το Ιnterior Design. Και πράγματι, το Architect Show, έχει στον πυρήνα του την παρουσίαση των καλύτερων και πιο σύγχρονων υλικών και αντικειμένων από τα μεγαλύτερα brands στην Ελλάδα. Τι είναι όμως αυτό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του; Το Architect Show είναι μία εμπειρία.
Ολόκληρος ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί από μόνος του βίωμα. Η Ελένη Μπρασινίκα με το γραφείο Bllend Design και η Design Ambassador, έχουν επιμεληθεί μία ατμοσφαιρική περιήγηση που σκοπό της έχει να αναδείξει την ουσία των εκθεμάτων μέσα σε ορισμένο context και τον τρόπο που οι νέες τάσεις εντάσσονται συνολικές λύσεις και προτάσεις.  Η καινοτόμος παρουσίαση, έγκειται λοιπόν στη συνεκτική ικανότητα των εκθεσιακών σχεδίων να ξεπεράσουν την απλή παρουσίαση των αντικειμένων και των προϊόντων σε μια βιωματική διαδικασία που δημιουργεί το πλαίσιο συναισθηματικής εμπλοκής.
Η έκθεση πλαισιώνεται από πάνελς στα οποία τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της αρχιτεκτονικής και όχι μόνο μοιράζονται πολύτιμα συμπεράσματα για τις τάσεις, την οικονομία, το εμπόριο, αλλά και την πολιτική με την αρχιτεκτονική και το concept της. Για πρώτη φορά ένα τέτοιο event συνδέεται απευθείας με το Airbnb και τον τουρισμό. 

Το φετινό concept της παρουσίασης ονομάζεται «Shadow & light theme 2019». Στο πλαίσιό του δημιουργήθηκαν 8  διαφορετικοί χώροι / περίπτερα. Η είσοδος είναι ένας ατμοσφαιρικός διάδρομος, που εισάγει το θέμα του φωτός και της σκιάς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εξερευνήσουν ελεύθερα τους περίπτερα με την επιμέλεια της Illuminati, στα οποία οι εγκαταστάσεις φωτισμού και τα καινοτόμα σχέδια «εκπέμπουν» την ουσία της ύλης και του φωτισμού. Ακολουθεί το «The Color|HUBS”, όπου workshops γύρω από το χρώμα και τα trends θα λαμβάνουν χώρα. Στην «καρδιά» του, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία Color Forecasting, όπου οι κορυφαίοι στον κόσμο ειδικοί του χρώματος και του design θα μοιραστούν, θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν τις κατευθύνσεις και τις επιρροές του χρώματος. Κατόπιν, στο «Pottery and Barn Curated Bar & Lounge​» θα συσχετιστούν γευσιγνωσίες κρασιών, η γαστρονομία και το finger food για τις Generation Y και Z με τον σχεδιασμό. Στο χώρο «The Kitchen Edition» η κουζίνα θα εξεταστεί ώς κοινωνικό και … ψηφιακό φαινόμενο, ​με ελεύθερες νησίδες και μονάδες κουζίνας να βάζουν ιδέες για έναν hi tech και βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η συζήτηση και η χαλάρωση κλείνουν ραντεβού στο "Topography workshop & conference lounge". Ακολουθεί ο χώρος «The Photographer’s EYE», μία έκθεση φωτογραφίας, στην οποία, μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτογράφων ανακαλύπτουμε την υλικότητα, τις υφές και το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, « Η αρχιτεκτονική της σκιάς», « η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό» και «Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής». Τέλος, στο “Dark Room – The material museum” τα υλικά εκτίθενται με τον απροσδόκητο τρόπο που περιγράφει το ίδιο το όνομα του χώρου!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, Μαριάντζελα Αγγελοπούλου και Ηλία Αγγελόπουλο, «το tAS θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας,  όπου ο κόσμος των υλικών να συνδεθεί με αυτόν της δημιουργίας και του Design μέσα από μια μοναδική εμπειρία. Στόχος στο άμεσο μέλλον είναι η διεξαγωγή του εκτός συνόρων».

Τι περιλαμβάνει το φετινό tAS

Εκθεσιακό μέρος  με συμμετοχή από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου από Ελλάδα και Εξωτερικό οι οποίες θα μας παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.
O διεθνούς φήμης σχεδιαστής Michael Anastassiades θα έρθει το Σάββατο για να μιλήσει στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου.

Ομιλίες

Ο διάσημος designer Michael Anastassiades θα είναι στην Αθήνα για να μιλήσει στο συνέδριο την πρώτη μέρα το Σάββατο 4 Μαίου.

Το πρόγραμμα το οποίο προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρον είναι σε εξέλιξη και θα αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και φυσικά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Ανυπομονούμε να  επισκεφτούμε την διοργάνωση για να γνωρίσουμε καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση να ακούσουμε και να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Ημερομηνίες: 4 & 5 Μαϊου
Ώρα: 11:00 - 21:30
Τοποθεσία: HELEXPO MAROUSSI, λεωφ. Κηφισίας 39
Είσοδος: Ελεύθερη με προεγγραφή στο eventora
Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το tAS, δωρεάν εδώ - https://bit.ly/2UMPpK6


Μάθετε περισσότερα στο - https://bit.ly/2HINjHk
 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.