Σταυροπούλου Έλενα

H Ελενα Σταυροπούλου διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Αθήνα από το  1999. Το 2014 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Stavropoulou Architects, αφού υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του  γραφείου 2s-architects. στο διάστημα 2003-2013. Εργάστηκε ως ανεξάρτητη αρχιτέκτονας στο διάστημα 1999 - 2003, ενώ εργαζόταν στο  γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη από το 1997 έως το 1999.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού της Architectural Association στο Λονδίνο (1997). Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (1994)  και  Νομική στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ (1989).
Για την Ελενα  Σταυροπούλου η βιοκλιματική αρχιτεκτονική αποτελεί θεμελιώδες τρόπο προσέγγισης του κάθε κτιριολογικού προγράμματος. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ισορροπημένης σχέσης με το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον του έργου,  και η  εξασφάλιση των  συνθηκών άνεσης για το χρήστη, η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενέργειας. Θεωρώντας ότι η διαδικασία του σχεδιασμού διαρκώς εξελίσσεται από την αρχική ιδέα μέχρι τις λεπτομέρειες της υλοποίησης, διατηρεί πάντοτε το συντονιστικό ρόλο σε όλες τις φάσεις της μελέτης και της κατασκευής ώστε, σε συνεργασία με ειδικούς συμβούλους ακουστικής, φωτισμού και αρχιτεκτονικής τοπίου, να εξασφαλιστεί η  ολοκληρωμένη προσέγγιση κάθε έργου.
Το γραφείο δραστηριοποιείται στη  μελέτη ιδιωτικών κατοικιών,  ξενοδοχείων και εμπορικών χώρων, στην ανακαίνιση και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, στο σχεδιασμό βιομηχανικών επισκέψιμων κτιρίων,  στη μελέτη  εκθεσιακών περιπτέρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στο σχεδιασμό  επίπλων και χρηστικών αντικειμένων.
Το αρχιτεκτονικό έργο της έχει δημοσιευτεί σε διεθνείς και ελληνικές περιοδικές εκδόσεις, έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, τόσο με μελέτες, όσο και με υλοποιημένα έργα.

http://www.stavropoulou.archi

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.