Νίκος Σγουρός και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες


Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Νίκος Σγουρός και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες» ιδρύθηκε από τον Νίκο Σγουρό το 1991 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο στελεχώνεται από αρχιτέκτονες μηχανικούς και interior designers και έχει ως κύρια δραστηριότητα τη μελέτη και επίβλεψη κτιριακών έργων μεγάλης και μικρής κλίμακας όπως μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία σε πολλά μέρη της Ελλάδος καθώς και στο εξωτερικό. Προσφέρεται λοιπόν η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής πρότασης καθώς επίσης και της πλήρους αποπεράτωσης του έργου.

Ο Νίκος Σγουρός γεννήθηκε στις Σέρρες και αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής το 1987. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Τζώνος-Χόιπελ-Χόιπελ, όπου συμμετέχοντας στην ομάδα του γραφείου, διακρίθηκε σε ποικίλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και πήρε με έπαινο της επιτροπής (felicitatione de jury) το « Δίπλωμα εμπεριστατωμένων σπουδών Αρχιτεκτονικής» (C.E.A.A.) στη Μεσογειακή Αρχιτεκτονική.
Ως ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Σγουρός έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τους παραπάνω οργανισμούς σε επιτροπές ενασκήσεως ελέγχου (ΕΠΑΕ) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 ετών.
Το 2004 εκδόθηκε ένα λεύκωμα 165 σελίδων με έργα του Νίκου Σγουρού και των συνεργατών του, με τίτλο « 40+1 επιλογές αρχιτεκτονικού έργου: Νίκος Σγουρός», στο οποίο παρουσιάζονται κατοικίες και συγκροτήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Μύκονο, στο Πήλιο, στις Σέρρες κ.α.

http://nikosgouros.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.