PLEIAS LTD. / DIMITRIS DIAMANTOPOULOS & ASSOCIATE ARCHITECTS

Το αρχιτεκτονικό μας γραφείο δραστηριοποιείται στο χώρο των αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών από το 1977 με ιδρυτή τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Διαμαντόπουλο.
Στη σημερινή του εταιρική μορφή: «ΠΛΕΙΑΣ, Δημήτρης Διαμαντόπουλος & Συνεργάτες Μελετητές  Ε. Π. Ε.» συγκροτείται από τους αρχιτέκτονες Δημήτρη Διαμαντόπουλο, Michel Borne, Κατερίνα Γκιουλέκα και Ορέστη Βιγγόπουλο.
Πλαισιώνεται από πολλούς στενούς συνεργάτες αρχιτέκτονες.

Αντικείμενο του γραφείου αποτελούν οι αρχιτεκτονικές μελέτες, δημοσίων και ιδιωτικών έργων κάθε είδους και μεγέθους.

Στη διάρκεια της πολύχρονης εμπειρίας του, το γραφείο ΠΛΕΙΑΣ, εκπόνησε πληθώρα μελετών για σύνθετα και ειδικά έργα, διακρίθηκε επανειλημμένα σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και επιπλέον τιμήθηκε με τις ακόλουθες σημαντικές διακρίσεις για την ποιότητα του αρχιτεκτονικού του έργου:

«Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2004 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής» για το Μουσείο Ελιάς στην Σπάρτη
«Βραβείο Αρχιτεκτονικής Δημοσίου Ανοικτού Χώρου – Τοπίου / Δημήτρη Πικιώνη» του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) για την μελέτη της Πεζοδρόμησης Δ. Αρεοπαγίτου – Απ. Παύλου.
Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του γραφείου ΠΛΕΙΑΣ να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα, μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του καλύπτουν οι μελέτες δημοσίων ελεύθερων χώρων και κτηρίων:Αναπλάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας, σχεδιασμός οικιστικών συνόλων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων κλπ.
Πολιτιστικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, Μουσεία, κτήρια Διοίκησης, Διατηρητέα κτήρια και σύνολα, κλπ.
Έχει επίσης εκπονήσει πολεοδομικές μελέτες επέκτασης του σχεδίου πόλης, οικισμών και αστικών περιοχών. 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.