Μουρελάτος Άγις

Γεννημένος το 1990 στην Αθήνα, ο Άγις Μουρελάτος είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πήρε πτυχίο, μετά ειδικού επαίνου γενικής ανάδειξης του ιδρύματος, από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2013 βραβεύτηκε από τον Renzo Piano για το σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου αποτέλεσε και το πρώτο του υλοποιημένο έργο ενώ ήταν ακόμη φοιτητής.
Από το 2014 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα με βασικό στόχο την προώθηση της έρευνας μέσω του σχεδιασμού. O επιστημονικός πυρήνας του γραφείου πλαισιώνεται από έμπειρους συμβούλους και τη συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Μουρελάτος - Φιλιπποπούλου.
Έχει τιμηθεί με βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και παρουσιάζει εκτεταμένη συμμετοχή σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. To 2018 διακρίθηκε με το βραβείο "Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2013-2017" από τις ΔΟΜΕΣ, ενώ υπήρξε υποψήφιος για το βραβείο Mies van der Rohe, το βραβείο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, το 2015.

www.agismourelatos.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.