Δόλιχος Μελετητική - Γιώργος Τσιρώνης, Δημήτρης Κροκίδης, Περικλής Παληός

Η εταιρεία «ΔΟΛΙΧΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.» ιδρύθηκε το 2003 και ήταν αποτέλεσμα της επί μακρόν άρτιας συνεργασίας των αρχιτεκτονικών γραφείων Δημήτρη Κροκίδη – Γιώργου Τσιρώνη, και Περικλή Παληού.
Η ΔΟΛΙΧΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, όπου έχει να επιδείξει πλήθος έργων, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Από το 2009 η δραστηριότητα της εταιρείας επεκτάθηκε στην Κύπρο ενώ στοχεύει στην παρουσία της και σε άλλες χώρες μέσω συνεργασιών που έχει αναπτύξει .
Η ΔΟΛΙΧΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ, πέραν των γενικών πεδίων δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζουν κάθε αρχιτεκτονικό γραφείο, όπως είναι οι μελέτες και οι επιβλέψεις κτιριακών έργων και διαμορφώσεων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επαγγελματικής ή μη χρήσεως, μέσω της μεγάλης εμπειρίας αλλά και της μακροχρόνιας επιστημονικής ενασχόλησης των εταίρων και των συνεργατών της, εξειδικεύεται στην μελέτη και επίβλεψη έργων συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών αλλά και νεότερων κτιρίων και συνόλων.
Στο ίδιο εξειδικευμένο πεδίο, η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, τόσο σε τρίτα γραφεία μελετών, όσο και σε κατασκευαστές, εταιρείες real estate, υπηρεσίες του δημόσιου τομέα κ.α.
Επιπλέον, η ΔΟΛΙΧΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ είναι πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά και η μοναδική στο είδος της εταιρεία μελετών, που εξειδικεύεται σε μελέτες σήμανσης κτιρίων (way finding signage) και έχει στο ενεργητικό της τις μελέτες σήμανσης των μεγαλύτερων έργων που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με πιο σημαντικό την σήμανση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Βασικές αρχές λειτουργίας της Εταιρείας είναι ο δημιουργικός σχεδιασμός με τα πλέον σύγχρονα δεδομένα και τάσεις της αρχιτεκτονικής που επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς ενημέρωσης για νέα υλικά και τεχνικές, με σχεδιαστικό συνθετικό πειραματισμό και με ανταλλαγή ιδεών τόσο εντός εταιρείας, όσο και με συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ΔΟΛΙΧΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καρέα 14 -18 (περιοχή Μετς), σε κτίριο γραφείων δικού της σχεδιασμού, και στεγάζεται σε γραφεία με δυναμικότητα 25 θέσεων εργασίας. Το γραφείο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα διαχείρισης data και τηλεφωνίας και διαθέτει πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα σχεδιαστηρίου το οποίο διαρκώς ανανεώνεται και αναπτύσσεται υποστηριζόμενο από εξειδικευμένες εταιρείες.
Αποτέλεσμα των πιο πάνω, είναι ο άρτιος και πρωτοποριακός σχεδιασμός  των έργων τόσο σε αισθητικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο σε συνδυασμό με την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση και των πιο σύνθετων μελετών με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής.

http://www.dolihos.gr/

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.