Αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι

Το υφιστάμενο κτίριο, επιφάνειας 2.500 m2 είναι κατασκευασμένο το 1979 και διαθέτει φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με εκτεταμένη χρήση αρχιτεκτονικών στοιχείων στις όψεις, όπως εξωτερικών τοίχων, ενδιάμεσων στυλίσκων διαίρεσης κουφωμάτων, πεσσών απόκρυψης υδρορροών από το ίδιο υλικό, ανεπίχριστο και σε κατασκευαστική συνέχεια με τον φέροντα σκελετό.
Στη μελέτη δεν γίνονται τροποποιήσεις στον φέροντα οργανισμό και δεν πραγματοποιούνται προσθήκες ή αφαιρέσεις κτιριακού όγκου ή επιφάνειας. Αποκαθίσταται το σύνολο του υπάρχοντος κελύφους, με προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης και επιχρίσματος και αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα. Οι νέες θερμομονώσεις συγκροτούν ένα συνεχές περίβλημα που εκσυγχρονίζει αισθητικά και ενεργειακά το υπάρχον κέλυφος. Επιπροσθέτως, η αναδιαμόρφωση των οριζόντιων κυρίως αλλά και των κατακόρυφων διατομών των αρχιτεκτονικών στοιχείων των όψεων βελτιώνουν τη σκίαση των υαλοπινάκων επιτρέποντας την ελαχιστοποίηση της εξωτερικής ανακλαστικότητας τους με ταυτόχρονη βελτίωση της οπτικής άνεσης εσωτερικά.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
blp architects l Χριστίνα Λουκοπούλου, Ηρώ Μπερτάκη, Κωστής Πανηγύρης
Συνεργάτης αρχιτέκτων:
Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Στατική μελέτη:
Γραφείο στατικών μελετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος & Συνεργάτες
H/M μελέτη:
Ιωάννης Παπαγρηγοράκης & Συνεργάτες
Μελέτη φωτισμού:
Bright special lighting
Τεχνική εταιρεία κατασκευής:
AGT Engineering & Services
Ιδιοκτήτης:
Planet A.E.
Τοποθεσία:
Μαρούσι
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
2.500 m2
Χρόνος μελέτης:
2021
Χρόνος κατασκευής:
2021 - 2022
Φωτογραφίες:
Στέφανος Μπερτάκης l blp architects

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση spa ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ανακαίνιση spa ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Στην σύγχρονη hôtellerie, η ανάγκη αναψυχής αυξάνεται συνεχώς και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας νέας γενιάς. Το έργο αναπτύσσεται σε ορθογωνική κάτοψη όπου εγγράφεται ένας σταυρός. Ο σταυρός επιτρέπει την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.