ktirio.gr

BLOG

  • 22.01.2019

    Μέσα στο πευκόδασος της παραλίας Καρύδι, στη Βουρβουρού Χαλκιδικής σχεδιάστηκε ένα εστιατόριο με δημιουργική κουζίνα, βασισμένη σε σύγχρονες και παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις. Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου η αίσθηση της παραδοσιακής ελληνικής αυλής. Τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι λευκές πεζούλες και οι ξύλινες πέργκολες με επικάλυψη από καλαμωτές.

  • 21.01.2019

    Ένα αυλακωτό ξύλινο διαχωριστικό είναι το επίκεντρο αυτού του διαμερίσματος στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο οι αρχιτέκτονες έχουν ανακαινίσει σε φυσικούς γήινους χρωματισμούς και υφές. Βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός τετραώροφου οικιστικού συγκροτήματος στο Marylebone, και είναι διαμορφωμένο με ελάχιστα σταθερά στοιχεία και επιφάνειες σε φυσικούς τόνους.

  • 21.01.2019

    Βρυξέλλες, 6-7 Μαρτίου 2019 Οργανωμένη από την SolarPower Europe, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ένωση ηλιακών, η διάσκεψη κορυφής SolarPower αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το πιο σημαντικό γεγονός στις παγκόσμιες ηλιακές εξελίξεις. Πέρυσι, πήραν μέρος 300 γνωστοί αναλυτές του τομέα, κορυφαίοι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και βασικοί παράγοντες της βιομηχανίας και συζήτησαν τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες του κλάδου από πολιτικής, επιχειρηματικής και τεχνολογικής προοπτικής.

  • 21.01.2019

    Το έργο αφορά στην πλήρη αποξήλωση και ανακατασκευή ενός οροφοδιαμερίσματος 160 τ.μ. στα βόρεια προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μίας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 1990.

    Βασικό μέλημα της μελέτης υπήρξε η εκμετάλλευση του άπλετου φωτός που κατακλύζει την κατοικία, καθώς και της εντυπωσιακής θέας προς την Πεντέλη, τον Υμηττό, αλλά και το κέντρο της πόλης.

  • 18.01.2019

    Τίποτα δε θυμίζει σήμερα την παλιά αποθήκη - υπόστεγο αεροσκαφών στην πολυσύχναστη πλέον γειτονιά της Βαλένθια, την Eixample. Σήμερα στη θέση του θα ανακαλύψετε ένα μοναδικά διαμορφωμένο εστιατόριο, το «Merkato». Υπεύθυνοι γι’ αυτό το ξεχωριστό δημιούργημα είναι το Francesc Rifé Studio, το οποίο  αναδιαμόρφωσε με μια σύγχρονη ματιά, τον πρώην μουντό αυτό χώρο. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου αποπνέει την αίσθηση υπαίθριας αυλής, ντυμένης με σκούρες αποχρώσεις σε τόνους μαυρισμένου πευκόξυλου.

Pages