ktirio.gr

BLOG

  • 29.08.2014

    Στην Πλατεία Συντάγματος, σε ένα εμβληματικό κτίριο γραφείων της δεκαετίας του 1960, που σχεδίασε ο αρχιτέκτων Εμμανουήλ Βουρέκας, στους ορόφους όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, επέλεξε να εγκαταστήσει τα γραφεία της μία νέα και καινοτόμος επιχείρηση, η οποία παρά την οικονομική κρίση, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
    Τα γραφεία αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους. Οι βασικές λειτουργίες της εταιρείας διαιρούνται σε τέσσερις ενότητες, που καλύπτονται αντίστοιχα από τους εξής χώρους:

  • 29.08.2014

    Το οικόπεδο είναι γωνιακό, διαστάσεων 13,00 x 45,00 m, με βασικά γνωρίσματα το νότιο προσανατολισμό, την παρουσία της θάλασσας και τη σχετικά εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.
    Λόγω της διάταξης και του μεγέθους του οικοπέδου, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός οδήγησε στην ανάπτυξη ανοικτών και κλειστών χώρων σε παράθεση, δημιουργώντας τρεις άνισες ζώνες δραστηριοτήτων. Στην πρώτη ζώνη, πλάτους 6,5 m τοποθετείται η κατοικία, στη δεύτερη ζώνη η πισίνα, ενώ η τρίτη ζώνη αφήνεται στη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων και της αυλής - εισόδου.

  • 29.08.2014

    Το οικόπεδο είναι ένας κήπος με έντονη φύτευση (κυπαρίσσια, ελιές, καλλωπιστικά δένδρα), χαρακτηριστικό δείγμα των κήπων της περιοχής της Κηφισιάς.

  • 29.08.2014

    H διώροφη κατοικία, εμβαδού 300 m², με υπαίθρια πισίνα, ανεγέρθηκε σε οικόπεδο 1.000 m² στη Φιλοθέη, προάστιο - κηπούπολη στα βόρεια της Αθήνας. Tο κτίριο τοποθετήθηκε στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, ώστε να δημιουργεί ένα εμπόδιο - προστασία προς το νότο, όπου αναπτύσσεται η υπαίθρια ζωή γύρω από την πισίνα και τον κήπο.
    Στο ισόγειο του κτιρίου είναι οι κοινόχρηστοι χώροι (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο), ενώ στον όροφο ένα family room και πέντε υπνοδωμάτια.

  • 28.08.2014

    Οι αρχιτέκτονες Διονύσης Σοτοβίκης και Κίρκη Μαριολοπούλου του workshop και οι Αναστάσης Σοτοβίκης και Κωνσταντίνα Μπάτζιου του SOTOVIKIS+B ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τα il buco_deli και το εστιατόριο il buco στου Ψυρρή, επιδιώκοντας την απόδοση του έντονου χαρακτήρα της περιοχής με μια πιο σύγχρονη και φρέσκια άποψη.

Pages