ktirio.gr

BLOG

  • 29.05.2019

    Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το PILA, σε συνεργασία με την ομάδα του MKNO επιλέχθηκαν για να πραγματοποιήσουν το γενικό σχέδιο και την ανάπλαση της περιοχής MBK στο Bobigny στο Παρίσι.
    Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την πόλη του Bobigny και την περιοχή Est Ensemble στο πλαίσιο του ανοιχτού καλέσματος Reinventing Cities, ενός διεθνή διαγωνισμού καινοτομίας του C40 - Cities Climate Leadership Group, που στοχεύει στην ανάπλαση αστικών περιοχών με σκοπό να αποτελέσουν παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης.

  • 29.05.2019

    Η Vivechrom συνεχίζει τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο δίνοντας μια ευχάριστη νότα χρώματος αυτή τη φορά στις ζωές των παιδιών της Ραφήνας.

    Η Vivechrom, στηρίζοντας και χορηγώντας πρωτοβουλίες με κοινωνικό περιεχόμενο και υιοθετώντας το όραμα της Urban Act για όμορφες πόλεις με συμμετοχικούς πολίτες, παρέχει χρώματα και υπέροχες αποχρώσεις από την πλούσια βεντάλια της και ζωγραφίζει το 1ο ΕΠΑΛ στην πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας.

  • 29.05.2019

    Στις 5-9 Ιουνίου 2019, ο φορέας αρχιτεκτονικής καινοτομίας "Fab Lab Ioannina" σε συνεργασία με τον διεπιστημονικό ερευνητικό οργανισμό P2P Lab διοργανώνει το Εργαστήριο Αυτοφερόμενης Κατασκευής "Hack-A-Dome", στον οικισμό Καλέντζι στην Ήπειρο, στα πλαίσια του προγράμματος Distriduted Design Market Platform.
    Εταίροι του προγράμματος είναι το IAAC-Institute of Advanced Architecture of Catalonia, το Politecnico Di Milano, το Fab Lab Berlin κ.α.

  • 28.05.2019

    Στο κέντρο του Βόλου, στον πρώτο όροφο ενός διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου, βρίσκεται η ορθοδοντική κλινική για παιδιά, ένας νέος χώρος ειδικά διαμορφωμένος ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες της ιατρού και να είναι ευχάριστος και δημιουργικός για τους μικρούς ασθενείς. Προτεραιότητα ήταν η ποιοτική οδοντιατρική φροντίδα, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

  • 28.05.2019

    Πρόκειται για ένα ισόγειο εμβαδού 75 m² και υπόγειο 35 m². Το κτίριο αποτελεί ριζική ανακατασκευή αγροικίας, από την οποία διατηρήθηκε ο σκελετός του υπογείου και στοιχεία του ισογείου.
    Η πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα  χαρακτηρίζεται από τη διαφάνεια, ώστε το πράσινο περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται να γίνεται αντιληπτό στο μέγιστο βαθμό και από  το εσωτερικό του χώρου. Αυτό επιτεύχθηκε με την προσθήκη μεταλλικού σκελετού και ενεργειακού υαλοστασίου.

Pages